HSD ile Suriye rejimi arasındaki anlaşmaya göre rejim güçleri Semelka'ya kadar konuşlanacak

HSD ile Suriye rejimi arasındaki anlaşmaya göre rejim güçleri Semelka'ya kadar konuşlanacak

HSD ile Suriye ordusu arasındaki sınır güvenliği anlaşmasının ikinci aşamasına geçildiği, Suriye Sınır Muhafızları’na bağlı birliklerin Kobanê’den Güney Kürdistan ile Rojava arasındaki Semêlka’ya kadarki sınır hattında yerleştirileceği bildirildi.

A+A-

Haber Merkezi- Geçtiğimiz hafta Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile  Suriye’deki Rus kuvvetleri komutanı General Alexander Chaiku Amûdê kentinde bir toplantı gerçekleştirmiş ve toplantıda Rusya güçlerinin Amûdê, Til Temir ve Ayn İsa’ya konuşlanması konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Toplantıda ayrıca HSD ile Suriye ordusu arasındaki anlaşmanın ikinci aşamasının da konuşulduğu öğrenildi.

Öte yandan Kuzey Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Bedran Çiya Kurd, Rusya’nın öncülüğünde Suriye hükümeti ile gerçekleştirilen anlaşmanın sadece askeri konuları kapsadığını söyledi.

Bedran Çiya Kurd, anlaşmaya göre Suriye ordusuna bağlı Sınır Muhafızları’nınTürkiye-Rojava sınırında ABD askerlerinin boşalttığı üslere yerleşeceğini söyledi.

Taraflar arasındaki anlaşmaya göre Suriye Sınır Muhafızları, Kobanê, Ureyme, Minbic, Dirbesiye, Amûdê, Qamişlo, Derik’e kadarki sınır hattında ve ayrıca Rojava-Kürdistan Bölgesi sınırındaki Semelka Sınır Kapısı’na kadar olan bölgeye yerleşecek.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava Kürdistanı’na  yönelik başlattığı harekatın ardından HSD yönetiminden bir heyet Şam’a giderek Rusya’nın gözetiminde Suriye hükümeti ile anlaşmıştı.

Kaynak: Basnews

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.