Hristiyan bakan, FLO hakkında suç duyurusunda bulundu

Hristiyan bakan, FLO hakkında suç duyurusunda bulundu

Kürdistan Bölgesi İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cevher, Haç sembolüne hakaret ettiği gerekçesiyle FLO ayakkabı mağazası aleyhine suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye’nin ayakkabı mağaza zincirlerinden FLO’nun Erbil’deki şubesinde, Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan haç işaretinin ayakkabı altında yer alması Kürdistan Bölgesi’nde tepkilere neden oldu.

Rudaw'a konuşan İletişim ve Ulaştırma Bakanı Ano Cevher, yapılanın Hristiyanlara karşı bir hakaret olduğunu ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Daha önce hükümet kararıyla bu tür ürünlerin Kürdistan’a getirilmesinin yasaklandığını belirten Cevher şunları söyledi:


“Hristiyanların kutsal sembollerinden haç sembolüne karşı hakaret ve aşağılayıcı içeren bu girişime dur demek için biz bugün Ankara Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Bu durum ilk kez yaşanmıyor, daha önce de bir iki kez daha yaşanmıştı. Geçtiğimiz dönem Vakıflar ve Diyanet işleri Bakanı Dr.Pıştiwan Sadık 2017 yılında bakanlar kuruluna resmi bir yazı göndererek bu tür ürünlerin Kürdistan’a getirilmesinin yasaklanmasını istemişti. Bakanlar kurulu da 2018 yılında, maliye bakanlığına gönderdiği bir talimatla inançlara aykırı olan ürünlerin ithal edilmesinin önüne geçilmesini istedi. Ancak talimatlara rağmen yeniden uygunsuz ürünleri Kürdistan getirildiğini görüyoruz.

Sorumluların cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağının da altını çizen Cevher, “Dün İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Ziya Petros bey de mağazayı yerinde incelemiş ve fotoğraflarla da belgelemiş. Bu durum, Kürdistan Bölgesi Bileşenlerin haklarını koruma yasasına aykırıdır, biz bugün mahkemeye ve başsavcılığa başvurduk, yapılanın kasti ya da bilmeyerek olursa olsun yapanların gereken cezayı almalarını talep ettik. Sadece Hristiyanlara karşı değil her hangi bir dine karşı da yapılmış olsaydı bence bu kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Ne olmuştu?

FLO’nun Erbil’deki şubesi dini inançlara hakaret ettiği suçlamasıyla Erbil Valilik kararıyla kapatıldı.

İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Başkanı Ziya Petros, Rûdaw'a yaptığı konuşmada, “ kadınlara ait bir ayakkabı modelinin taban bölümünde haç işareti yer almasından dolayı durumu valiliğe bildirdik. Yaptığımız başvuruyu değerlendiren Erbil Valiliği, Şoreş caddesinde bulunan ayakkabıcıyı kapatma kararı çıkardı” açıklamasında bulunmuştu.

FLO nerenin markası?

Flo ayakkabı markasının temeli Ahmet Ziylan tarafından 1955 yılında Antep´te atıldı. Ahmet Ziylan 1985 yılında Büyükekşi aileleri ile birşerek Ziylan ayakkabıyı kurmuştur. Flo ayakkabı firması İlk olarak Yunanistan´a daha sonra Almanya´ya ihracat yapmaya başladı.

Ziylan Grup´a bağlı Flo Mağazacılık Hizmetleri ve Pazarlama A.Ş. 2001 yılında kuruldu.

FLO’nun resmi hesabında yer alan bilgilere göre, Türkiye’nin hemen her noktasına ulaşan FLO, Türkiye’de 500’e yakın mağaza, yurt dışında ise 14 ülkede 80’e yakın mağaza ile faaliyetini sürdürüyor.

Türkiye ve yurt dışında olmak üzere 2018 sonu itibariyle mağaza sayısını 600’e çıkardığı belirtiliyor.

Rudaw

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.