Hrant Dink katledilişinin 12. yılında anıldı

Hrant Dink katledilişinin 12. yılında anıldı

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden tam 12 yıl geçti. Dink vurulduğu yerde binlerce kişi tarafından anıldı.

A+A-

Agos gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde suikast sonucu yaşamını yitirmişti.

Hrant Dink için ölüm yıldönümünde İstanbul Şişli’ye bağlı Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos gazetesinin eski binası önünde anma düzenlendi.

Anmaya Dink’in ailesinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Agos gazetesinin eski binasına “Adalet istiyoruz. Hrant 12”, “Vazgeçmiyoruz Ahparig!” ve “Hrant için adalet için” pankartları asıldı.

Araç geçişlerine kapatılan yollardan yurttaşlar, ellerinde “Hrant için adalet için”, “Hepimiz Hrantız” dövizleri ile Dink’in fotoğrafları taşınarak alana girdi.

Dink’in vurulduğu yere mum ve karanfiller bırakılırken, Ermenice ağıtlar seslendirildi. Anmada sık sık “Faşizme inat kardeşimsin Hrant” sloganı atıldı.

Hrant’ın arkadaşlarından gazeteci Bülent Aydın, gazetenin eski binasının penceresinden “Vazgeçmiyoruz Ahparig!” diye seslendi.

Dink’in faillerinin bulunması için mücadele edeceklerini vurgulayan Aydın, “Hrant hala bu kaldırımda yatıyor ve biz onun için buradayız” dedi.

 

Fotoğraf: Agos

 

Anmada bu seneki konuşmayı 1948 yılında gözaltında kaybedilen Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali yaptı.

Saygı duruşunun ardından konuşmasına başlayan Ali, “Sevgili Hrant, yine de o kadar umutsuz değiliz. Susmayanlar var, hala buradayız, bir yere gitmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.