Hêmin Hewramî: PDK ile YNK 4 komisyon oluşturmada anlaşmaya vardı

Hêmin Hewramî: PDK ile YNK 4 komisyon oluşturmada anlaşmaya vardı

.

A+A-

PDK ile YNK arasında dün gerçekleşen toplantının sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hêmin Hewramî, her iki partinin de var olan bazı önemli problemlerin halledilmesi için 4 komisyon kurulması konusunda muatabakat sağladıklarını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Başkan Yardımcısı Hêmin Hewramî yaptığı açıklamada, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) var olan bazı önemli problemlerin halledilmesi konusunda anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Kurulacak komisyonların çalışma içeriklerine de değinen Hewramî, özellikle Bağdat’ta Kürt tarafı olarak güçlü bir duruş sergilemek için bir komisyonun çalışacağını, diğer bir komisyonun da Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında kalan sınır bölgelerindeki güvenlik zaafiyetlerini ortadan kaldıracak, ortak hareket etmeyi sağlayacak, IŞİD’le mücadeleyi daha güçlü hale getirecek çözümleri oluşturacak komüsyon olacağını ifade etti.

Diğer bir komisyonun da seçim komisyonlarının sorunlarını çözmek için kurulacağını ifade eden Hêmin Hewramî, ayrıca yeni bir anayasanın oluşturulması konusunda da anlaşma sağlandığını, birlikte hareket etme kararı alındığını söyledi.

Parlamento başkan yardımcısı açıklamasında, bazı kesimlerin bir süre öncesine kadar anayasanın düzenlenmesi konusunda sıcak yaklaştıklarını ama son dönemlerde bu konuda soğuk davrandıklarını belirtti.

Kürdistan Bölgesi genel seçimlerine ilişkin de değerlendirme yapan Hêmin Hewramî açıklamalarının sonunda, mevcut parlamentonun görev süresinin 6 Kasım 2022’de dolacağını, bu nedenle bu tarihten önce yeni seçim tarihinin belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.