HDP Kürtler’den çok Türk soluna hizmet ediyor

HDP Kürtler’den çok Türk soluna hizmet ediyor

Bağımısız aday Ali Ziver Çakı, Muş’ta tanınan bir aileden geldiğini ve ailesinin insanlara her zaman iyilik yaptığını söyledi

A+A-

Yurtsever Demokrat İttifak'ın Bağımsız Muş Belediye Başkan Adayı Ali Ziver Çakı, DTK’lı siyasetçi Kerem Bingöl ve akademisyen Mirza Akar, 31 Mart yerel seçimleri ve Kürt partiler arasındaki ittifak konusunu değerlendirdi.

Mehdi Mutlu’nun Rûdaw TV’de sunduğu “Adayların Görüşü” programının üçüncü bölümüne, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sostyalist Partisi’nin (PSK) oluşturduğu Yurtsever Demokrat İttifak'ın Bağımsız Muş Belediye Başkan Adayı Ali Ziver Çakı, Demokratik Toplum Kongresi’nden (DTK) Kerem Bingöl ve Kürt aydın akademisyen Mirza Akar konuk oldu.

 

“Kürtlerin yeri AK Parti, MHP, CHP değil”

Bağımısız aday Ali Ziver Çakı, Muş’ta tanınan bir aileden geldiğini ve ailesinin insanlara her zaman iyilik yaptığını söyledi.

Genç aday, “Neden AK Parti veya HDP’den aday olmadınız?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Yurtsever Demokrat İttifakı adayı olmam için birçok sebeb bulunuyordu. En öneli sebep ise Kürt olmamdı. Bence Kürtlerin yeri AK Parti, MHP ve CHP değil. Kürtlere hizmet edebilmek ve bunun latyapısını oluşturmak için bağımsız aday oldum. Demek ki HDP’nin de bir takım eksiklikleri var ki biz Yurtsever ve Demokrat İttifak dedik. Kürt ulusal bilinci, hissi, hakları bu yoldadır. Biz bu şekilde halkımıza yeni bir yol açmayı düşünüyoruz. HDP bugün Türkiye partisi olduğunu söylüyor ve Türk soluna hizmet ediyor. Bugün emek veren, can veren Kürt gençleridir ama bunun üstünde büyüyenler ise Türklerdir.”

Çakı, HDP’lilerin “Yurtsever Demokrat İttifak AK Parti’ye hizmet ediyor” şeklindeki ithamlarının gerçeği yansıtmadığını, ittifakın sırtını devlete değil Kürt halkına dayadığını söyledi.

Ali Ziver Çakı, bağımsız siyaset yapmalarının Kürt halkının oylarını parçalamak olmadığını, aksine doğru bir alternative olduklarını dile getirdi.

 

“HDP bir Kürt partisidir”

 DTK’lı eski yönetici Kerem Bingöl ise HPD’nin kessinlikle bir Kürt partisi olduğunu belirterek, “HDP Kürt halkına hizmet ediyor. Bu uğurda emek vermiş, bedeller ödemiştir” dedi.

Bingöl, Yurtsever Demokrat İttifak’ın DHP’nin oyları üzerinde siyaset yaptığını savunarak, “HDP’nin oylarını almak istiyorlar. Bilinçli olarak belki HDP zayıflasın AK Parti kazansın demiyorlar ama dolaylı olarak bu durumdan AK Parti yarar sağlıyor” diye konuştu.

Kerem Bingöl Kürt adayların HDP’nin etrafında toplanması gerektiğini belirterek, her kesin kendi başına aday olmasının doğru bulmadıklarını söyledi.

“Bu HDP’ye hakarettir”

Akademisyen Mirza Akar ise, “HDP Kürdistani bir partidir diyenler aslında HDP’ye hakaret ediyor” diyerek HDP Mardin Büyükşehir Melediye Başkanı Adayı Ahmet Türk’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Akar, “HDP’nin vekillerinin çoğu Türk. Programında Filistin halkı için kendi kaderini tayin hakkını tanıma var ama Kürt halkı için yok. Kürt dili ve kültürel hakları var ama Kürt halkının kendi kaderini belirleme hakkı yok” dedi.

HDP’ye de AK Parti’ye de oy veren Kürtlerin bedeller ödediğini dile getiren Mirza Akar, “Onlar da göç etmedi mi, mesela bugün Muş hizmetsiz kalsa bu ödenmiş bir bedel değil mi?” ifadelerini kullandı.  

HDP’nin 24 Haziran seçimlerinden önce de “Kürt ittifakı” söylemini önplana çıkardığını ancak sonuçta ittifaktan vazgeçtiğini belirten Akar, Kerem Bingöl’ün “Küçük partiler” sözlerini ise şu şekilde eleştirdi:

“Küçük partiler tanımlaması bir defa çok yanlış. O partiler küçük değil, teorileri, bilinçleri, programlarıyla büyük partilerdir. Neden küçüktürler, şu ana kadar seçimlere katılmadılar diye mi? Eğer bunu oy üzerinden söylüyorlarsa şunu belirteyim. HDP 6 milyon oy aldığında bizim oylarımız da buna dahildi.”

Yurtsever Demokrat İttifak'ın Bağımsız Muş Belediye Başkan Adayı Ali Ziver Çakı, “Kürdistani bir ittifak olmamasının birçok sebebi var ama bunun müsebbibi ilk başta HDP’dir. İnşallah 31 Mart’ta Muş’ta iyi biro y alacağız” dedi.

DTK’lı siyasetçi Kerem Bingöl de, 31 Mart seçimlerinde HDP’nin Muş’ta 27 bin oy alarak birinci olacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum