Havalimanında Kürtçe hizmet olmaması isyan ettirdi: Annem 2.5 saat rehin kaldı!

Havalimanında Kürtçe hizmet olmaması isyan ettirdi: Annem 2.5 saat rehin kaldı!

.

A+A-

İstanbul Havalimanı'na inen annesini saatlerce bekleyen bir kişi, çektiği videoyla isyan etti: "Annem içerde 2 buçuk saattir rehin durumdaydı. Arab'ın, Azeri'nin, İngiliz'in dili var, annemin(Kürtçe) dili yok."

İstanbul Havalimanı'nda beklediği annesi içeriden uzun süre çıkmayan bir kişi, Kürtçe hizmet verilmediği için Türkçe bilmeyen annesinin mahsur kaldığını duyurdu.

Kürtçe bilen memur olmadığı için içeride mahsur kaldığı belirtilen yaşlı kadın oğlu tarafından çıkartıldı. Annesiyle video çekerek yayınlayan yurttaş, şunları söyledi:

"Bak ben İstanbul Havalimanı'nda, dünyanın 3. büyük havalimanı dedikleri yerde, ben 2 buçuk saattir şu gariban anamı kimseye anlatıp dışarıya çıkaramadım. Dili olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın memuru bana yardımcı olmadılar. Annem içerde 2 buçuk saattir rehin. Arab'ın, Azeri'nin, İngiliz'in dili var, annemin (Kürtçe) dili yok. Annem anlatamadı kendisini. Bu da Türkiye'nin ayıbı olsun. Hani oy isteyecekler ya bizden. Dersiniz ya kardeşim..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.