Hatay'daki patlamada ikinci şüpheli de hayatını kaybetti

Hatay'daki patlamada ikinci şüpheli de hayatını kaybetti

Hatay'daki patlamada ikinci şüpheli de hayatını kaybetti

A+A-

Hatay'da yaşanan çatışma ve canlı bombalı saldırısına dair açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki şüphelinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hatay'ın Payas ve İskenderun ilçelerinde akşam saatlerinde kimlikleri belirlenemeyen iki kişi ile polis ve jandarma arasında çatışma yaşandı. Payas'ta jandarma uygulama noktasına saldıran şüpheliler, bir astsubayı yaraladı. Araçla olay yerinden kaçan şüpheliler ile polis ve jandarma arasında çatışma devam etti. Çatışma İskenderun kent merkezinde bulunan Fener Caddesi ile PAC Meydanı'nda sürdü. Çatışma sırasında bir şüpheli üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucu çok sayıda araç ve işyeri hasar gördü. 2 yurttaş ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı yaralandı. Diğer şüpheli de olay yerinden kaçtı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; diğer şüphelinin Barbaros Mahallesi'nde polislerce dakikalarca çatışmaya girdiği ve çatışma sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iki saldırganın yaşamını yitirdiğini belirterek, "Aferin kahramanlarımıza. İki terörist de etkisiz hale getirildi."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan da, İskenderun ilçe merkezinde meydana gelen patlamayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaşanan çatışma ve ardından meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmadığını söyleyen Vali Doğan, "Bir kaç hafif yaralımız var. Can kaybı bulunmamaktadır. Teröristler paramotorlarla Münbiç'ten Amanoslar'a geldi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan polisin hem Payas'ta hem de İskenderun ilçesinde geniş güvenlik önlemleri ise devam ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.