Halife Hafter ateşkesi reddetti!

Halife Hafter ateşkesi reddetti!

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) tarafından duyurulan ateşkes girişimini “göz boyama olarak” nitelendirdi.

A+A-

Rûdaw’da yer alan habere göre, Libya'da General Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LUO) sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın cuma günü duyurduğu ateşkes girişiminin yanıltma stratejisi olduğunu ileri sürdü.

Ahmed el-Mismari, düzenlediği basın toplantısında, Libya hükümet güçleri tarafından düzenlenen toplantılarda stratejik Sirte şehrine saldırı kararı alındığını iddia etti.

Tarafların duyurduğu ateşkes girişimini "medya pazarlaması ve göz boyama" olarak nitelendiren Mismari, milislerinin şu anda savaş konumunda olduğunu ve Sirte şehrine yönelik herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduklarını belirtti.

Türkiye ve Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin “savaş pozisyonu” aldığını kaydeden Mismari, “Son 24 saat içinde Türk gemi ve firkateynlerinin Sirte kıyılarına yöneldiğini gözlemledik. Serrac ve Türkiye, Sirte’ye saldırı hazırlığında. Biz de tam hazır pozisyondayız” ifadelerini kullandı.

Mismari, Hafter'in siyasi müttefiki TM Başkanı Akile Salih'in ateşkes çağrısına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Libya'da cuma günü Trablus ve Tobruk hükümetleri iki ayrı açıklama yaparak ülke genelinde ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.