Halfeti'de karakolda işkence iddiaları

Halfeti'de karakolda işkence iddiaları

Urfa’nın Halfeti ilçesinde gözaltında işkence iddiaları gündemde.

A+A-

Urfa’nın Halfeti ilçesinde gözaltında işkence iddiaları gündemde.

İlçeye bağlı Dergili Mahallesi’nde 18 Mayıs’ta yaşanan çatışmada bir özel harekat komiser yardımcısı yaşamını yitirmiş, iki polis de yaralanmıştı. PKK’li oldukları iddia edilen iki kişinin de yaşamını yitirdiği bilgisi basına yansımıştı.

Bu çatışmanın ardından Halfeti ve Bozova ilçelerine ev baskınları düzenlenirken, bu baskınlarda 60’ı aşkın kişi gözaltına alındı ve Urfa Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Birçok hukukçu ve hak savunucusu işkence iddialarına tepki gösterdi. Gözaltına alınanlara yönelik darbın ev baskını sırasında başladığı ve götürüldükleri Jandarma Karakolu’nda devam ettiğini, bundan kaynaklı çok sayıda kişinin kafa, kol ve bacaklarında kırıklar oluştuğu iddia ediliyor.  Urfa TEM Şubesi’ne getirilen kişilere ise daha sistematik işkence uygulandığı belirtiliyor.

Çatışmanın yaşandığı Dergili Mahallesi’nde evi askerlerce yakılan Alkuş Ailesi fertleri de TEM şubede ve aile fertleri ağır işkenceden geçirildiği ve  aile fertlerinin tanınmayacak halde olmalarına rağmen hala işkenceye maruz kaldığını aktarıyor.

Urfa Barosu, gözaltına alınanlar ve işkenceden geçirilenler arasında çocukların da olduğunu belirtiyor.Gözaltıların ardından 24 saatlik avukat kısıtlama kararı bittiği halde, birçok avukat müvekkiliyle görüştürülmüyor.

Müvekkilleriyle görüşebilen avukatlar ise ancak 5 dakikalık süre kısıtlaması ve polis nezareti şartıyla görüşme yapabildiklerini belirtiyor. Avukatlar, müvekkillerinin tanınmayacak durumda olduğunu, kimisinin dişleri, kimisinin kafa kısmında kırıklar olduğu ve kanlar içinde kaldığı, yine bacağında problem olanların da yürüyemedikleri bilgisini aktarıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.