Güney Kore'den Kürdistan'daki kamplara 300 bin dolar bağış

Güney Kore'den Kürdistan'daki kamplara 300 bin dolar bağış

Güney Kore Cumhuriyeti, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteci kamplarında yaşayan göçmenlere kışlık ihtiyaçlarını karşılamaları için 300 bin dolar bağışta bulundu.

A+A-

Güney Kore'nin Erbil Başkonsolosu Choi Kwang-Jin, Kürdistan Bölgesi Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi Müdürü Hoşeng Muhammed ile Erbil’de bir araya geldi.
Choi Kwang-Jin, görüşmede, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteci ve göçmen kamplarına insani ihtiyaçlar, canlı tasarruf desteği ve kışa hazırlık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım edeceklerini duyurdu.

Koreli diplomat, Kore Cumhuriyeti Hükümeti'nin şimdiye kadar Irak'taki uluslararası kuruluşlar aracılığıyla 8 milyon ABD dolar bağışladıklarını hatırlatarak, Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi  aracılığı ile Kürdistan’daki göçzedelere doğrudan 300 bin ABD doları bağış yapmaya karar verdiğini kaydetti.

Ortak Kriz ve Koordinasyon Merkezi Müdürü Hoshang Mohammad, Güney Kore Cumhuriyeti tarafından sağlanan yardımlar için teşekkür ederek, Kore konsolosluğunun Erbil’de  göztermiş oldukları işbirliği ve oynadıkları rolün çok değerli olduğuna dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.