Greco: Türkiye'nin Adımları Yetersiz

Greco: Türkiye'nin Adımları Yetersiz

Greco, Türkiye'ye partilerin finansmanının şeffaf olması, vekil, yargıç ve hakimler konusunda yolsuzluğun önlenmesiyle ilgili tavsiyelerin büyük kısmının yerine getirilmedi konusunda uyarıda bulundu.

A+A-

Avrupa Konseyi'nin Yolsuzlukla Mücadele Grubu (GRECO), partilerin finansmanının şeffaf olması ve milletvekili, yargıç ve hakimler arasında yolsuzluğun önlenmesi konusunda Türkiye'ye yapılan tavsiyelerin önemli bir kısmının yerine getirilmediği uyarısında bulundu.

 

EuroNews'tan Rahmi Gündüz'ün haberine göre GRECO, partilerin finansmanının şeffaf olması ve milletvekili, yargıç ve hakimler arasında yolsuzluğun önlenmesi konusunda iki rapor yayınladı.

 

17 tavsiyeden 7'si yerine getirildi

GRECO, farklı türdeki yolsuzlukların suç sayılması ve partilerin finansmanının şeffaflığı konusunda Türkiye'ye 2010 yılında yapılan 17 tavsiyeyle ilgili 7. değerlendirme raporu sundu.

 

Rapora göre, Türkiye'ye sunulan 17 tavsiyeden 7'sinin yerine getirildiği, 6'sını kısmen yerine getirildiği ve 4'üyle ilgili ise hiçbir şey yapılmaması ve gerekli adımların atılmaması eleştirildi.

 

"Sonuçlar hala yetersiz"

GRECO'nun bu raporunda "Türkiye ile ilgili elde edilen sonuçlar hala yetersiz" denildi.

 

Türkiye'den siyasi partilerin finansmanının şeffaflığının sağlanması ile ilgili durumun, "hala hayal kırklığı yaratmayı sürdürdüğü" ifade edilen raporda, bu konudaki tavsiyelerin hala hayata geçirilmediği kaydedildi.

22 öneri daha masaya yatırıldı

Parlamenterler, hakim ve savcılar arasında yolsuzluğun önlenmesiyle ilgili 2016 yılında Türkiye'ye yapılan 22 öneri masaya yatırıldı.

Bu raporda da Türkiye'nin 22 tavsiye içinde sadece 2'sini yerine getirdiği bildirildi.

Raporda, milletvekili, hakim ve savcılar arasında yolsuzluğun önlenmesi konusunda, Türkiye'nin somut önlemler almadığı eleştirisi ve genel anlamda durumun tatmin edici olmadığı uyarısı yapıldı.

Bu haber ilk olarak EuroNews'te yayınlanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.