Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü

Gergerlioğlu’nun vekilliği düşürüldü

.

A+A-

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun dokunulmazlığının düşürülmesi hakkındaki karar TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na “örgüt propagandası” iddiasıyla verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

Gergerlioğlu, sosyal medyada yaptığı “çözüm süreci sürseydi terör biterdi” şeklindeki bir haber paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında dava açılmıştı.

Hakkında kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunmasıyla Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü.

TBMM Genel Kurulu'ndan çıkmayan Ömer Faruk Gergerlioğlu da kararın ardından şunları söyledi:

"Bu hukuksuz karara karşı arkadaşlarımızla beraber direniyoruz. Görüyorsunuz AK Parti sıraları kaçtı. Bu kararı savunacak tek bir cümle edemedi Meclis Grup Başkanvekili. Barış çağrısı paylaşımını retweet ettiğim için bunu yaptılar. Retweet eden kimseye ceza vermediler, bir tek beni seçtiler. Demoklesin kılıcı gibi bu davayı tepemde salladılar. Bir ay içinde Yargıtay harekete geçti ve kararı verdi. AYM'ye başvurmama rağmen kararı bekletmediler."

Meclis Başkanvekili Celal Adan Genel Kurulu tekrar açtıktan sonra Gergerlioğlu'nun salondan ayrılmasını istedi.

Bu arada HDP milletvekilleri slogan atarak sıra kapaklarına vurmayı sürdürdü. Bunun üzerine Adan tekrar ara vererek grup başkanvekillerini görüşmeye davet etti.

Gergerlioğlu'nun kararının okunacağı Genel Kurul'da basın locasında oturan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve AK Parti 22. Dönem Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy ayağa kalkarak "otokrasiye karşıyım, özgürlükçü demokrasi istiyoruz" dedi.

Bu sözleri üzerine Meclis Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.