Fransız Heyetten Türkiye'nin Rojava operasyonunu önleme çağrısı

Fransız Heyetten Türkiye'nin Rojava operasyonunu önleme çağrısı

.

A+A-

Bir Fransız heyeti Pazar günü uluslararası toplumu Rojava’yı desteklemeye ve bölgeye yönelik yeni bir Türk operasyonunu önlemeye çağırdı.

Heyet Pazar günü Haseke'nin kuzeyinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Türk güçleri arasındaki temas hatları üzerinde bulunan Tıl Temır kasabasını ziyaret etti.

Heyette Fransa'nın eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Kürt meseleleri konusunda uzmanlaşmış yazar ve araştırmacı Patrice Franceschi, Fransız yazar Roxana Damasionovy ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin (AANES) Fransa'daki temsilcisi Khalid Issa yer aldı.

Franceschi, North Press'e verdiği demeçte, Suriye Ulusal Ordusu (SMO) olarak da bilinen Türkiye destekli Suriye silahlı muhalefet gruplarına atıfta bulunarak "Türkiye ve aşırı İslamcı grupların bölgeyi işgal etmeye hakları yok" dedi.

Uluslararası topluma vermemiz gereken asıl mesaj, Türkiye'nin en azından yakın gelecekte bu bölgeye yeniden saldırmasını önlemek için Suriye'nin kuzeydoğu(Rojava )bölgelerini desteklemeye devam etmemiz gerektiğidir" dedi.

Heyet ayrıca Tıl Temır yerel meclisindeki yetkililerle de bir araya geldi. İki taraf, bölgedeki durumu kamu hizmetleri, sosyal ilişkiler ve bölgedeki Türk askeri gerginliği açısından ele aldı.

Fransa'nın eski Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner toplantıda yaptığı açıklamada, uluslararası topluma bölgenin gerçekliğini ve Ülke İçinde Yerinden Edilmiş Kişilerin (IDP'ler) çektiği acıları her şekilde aktarmaya çalışacaklarını söyledi.

Rojava’ya yardım etmeye hazırız

Ayrıca Rojava bölgesine maddi destek sağlayacaklarına ve Avrupa ülkeleri ve uluslararası toplum üzerinde baskı kurarak bölgeye yeni bir Türk operasyonunu önlemeye çalışacaklarına söz verdi.

Kouchner'in Rojava’nın Qamışlo şehrinde düzenlediği basın açıklamasın da ;  “Batı'da devam eden çatışmaların ortasında bölgede yaşanan krizi unutmamak gerektiğini” vurguladı.

Ayrıca Kouchner,  ‘’Bu bölge halkının IŞİD'e karşı yürüttüğü savaşlarda gösterdiği çabaları unutmayacağız" dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.