Fransa yineledi: Ateşkes Afrin'i de kapsıyor

Fransa yineledi: Ateşkes Afrin'i de kapsıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de ateşkes çağrısının Afrin'i kapsayıp kapsamadığı tartışması sürüyor. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, "Ateşkes Afrin dahil her yeri kapsıyor" dedi.

A+A-

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransız parlamentosunun dış ilişkiler komitesindeki bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin Afrin harekâtını değerlendirdi. Le Drian, Birleşmiş Milletler’in ateşkes çağrısı kapsamında Şam’ın Doğu Guta mahallesine odaklanıldığını ancak ‘Afrin’deki durumun da gözardı edilemeyeceğini’ söyledi.

Fransız bakan, “Ateşkes iradesi herkesi, Suriye’nin tamamını kapsıyor. Bunu söylemek zorundayız çünkü önümüzdeki günlerde hepimiz Doğu Guta meselesi için harekete geçeceğiz ama ateşkes Afrin dahil her yeri kapsıyor” ifadelerini kullandı.

Le Drian, Fransız yetkililerin bu görüşü Türk mevkidaşlarına ilettiklerini, ‘Fransa’nın Afrin harekatından memnun olmadığını’ aktardıklarını ve ‘Ankara’ya harekâta son verme tavsiyesinde bulunduklarını’ aktardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Afrin harekâtını ilk günlerinde ‘işgal’ olarak nitelemesi Ankara’nın tepkisini çekmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.