Esad rejiminden ABD'ye 'operasyon' tehdidi

Esad rejiminden ABD'ye 'operasyon' tehdidi

Türkiye'nin 9 Ekim'de Rojava'ya başlattığı askeri harekat öncesinde, bölgedeki askerlerini çekeceğini duyuran Trump yönetimi, petrol kaynaklarının korunması için ülkede belli sayıda askerini tutmaya devam ederken, Esad rejiminden, 'ABD'ye operasyon' tehdi

A+A-

Haber Merkezi- Rudaw'da yer alan habere göre, Beşar Esad’ın basın danışmanı Buseyna Şaban, “Zihnimizde, topraklarımızın teröristler olsun, Türk ya da Amerikalılar olsun yabancı işgalcilerden tamamen kurtarılması gerektiğine dair hiçbir soru işareti yoktur" ifadelerini kullandı ve petrol sahalarını koruyan ABD askerlerine karşı operasyon yapacaklarını söyledi. 

Amerikan NBC News'a konuşan Şaban, Trump'ın, "Suriye petrolünü koruyacağız" açıklamasını değerlendirdi ve Trump için, "Çalmaktan bahsediyor" ifadelerini kullandı. 

ABD'nin Suriye petrolünde hakkı bulunmadığının altını çizen Şaban'ın açıklamaları, Esad rejiminin ülkenin kuzey batısındaki İdlib’e yönelik hava ve kara operasyonlarını yoğunlaştırdığı bir dönemde yapması dikkat çekti.

İdlib'e yönelen saldırılar nedeniyle 100 binden fazla kişinin Türkiye sınırına yöneldiği belirtiliyor.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ise Türkiye'yi hedef aldı ve Suriye'de 'etnik soykırım siyaseti' yapmakla suçladı.

Muallim, Kürt güçlerin değişken politikası nedeniyle Şam ile YPG temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin son turunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve diyaloğun durdurulduğunu ifade etmişti.

Muallim, "Kürt kardeşlerimizle yapılan görüşmeler, ABD'yle Kürtler arasındaki ilişkilerde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle istenen siyasi seviyeye ulaşmadı. Zira ABD'liler bir gün Kürt güçlerden kurtulacaklarını, bir başka gün onlarla beraber yol alacaklarını söylüyor. Bu nedenle Kürt güçlerle diyalog durduruldu" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.