Esad: Demografik dönüşümü ve işgali durduracağız

Esad: Demografik dönüşümü ve işgali durduracağız

Soçi'de Erdoğan ile yapılan zirvenin ardından Putin ile telefonda görüşen Esad, 'Suriye'nin her karış toprağında işgale karşı mücadeleye devam edeceklerini' dile getirdi.

A+A-

Haber Merkezi- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapılan ve uzlaşı çıkan zirvenin ardından Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefonda görüştü. İki lider, Suriye’nin kuzeyine ilişkin karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Telefon görüşmesi sırasında Putin’in, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine vurgu yaparak, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın, “terörizmin tüm biçimlerine ve Suriye topraklarındaki ayrılıkçı planlara karşı olduğunu” ifade etti.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın (SANA) iki lider arasındaki görüşmeye ilişkin geçtiği habere göre, Esad ise, Suriye topraklarının herhangi bir isim veya bahaneyle işgal edilmesini kabul etmeyeceklerinin ve buna karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

‘BAZILARININ DAYATTIĞI DEMOKRAFİK DÖNÜŞÜME İZİN VERMEYECEĞİZ’

Esad’ın ayrıca ‘Bazılarının dayatmaya çalıştığı herhangi bir demografik dönüşüm girişimini durduracaklarını’ belirterek, bunun için bölge halkının yerlerine dönmesine vurgu yaptı. Suriye Devlet Başkanı, ülkesinin her karış toprağı için meşru yollarla terör ve işgale karşı mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, bir harita yayınlayarak Suriye sınır muhafızlarının Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracağını açıkladı.

Kaynak: ArtıGerçek

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.