Erdoğan’dan 'Albayrak' tepkisi: Damat kadar taş düşsün başınıza!

Erdoğan’dan 'Albayrak' tepkisi: Damat kadar taş düşsün başınıza!

.

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis genel toplantısında CHP’nin eski Maliye Bakanı ve Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak üzerinden yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.

Erdoğan konuşmasında, “Tutturmuşlar 'Şu kadar para' nerede? O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir. Yatıyorlar kalkıyorlar damat. Damat kadar taş düşsün başınıza” dedi.

CHP’nin eski Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde eridiğini iddia ettiği hazine parası hakkındaki eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, “CHP zihniyeti bir tweet yarışında. Tutturmuşlar bir damat da damat, damat da damat. Damat kadar taş düşsün başınıza. Tutturmuşlar, 'Şu kadar para nerede.' O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasının devamın da şu ifadelere yer verdi:

“Kalkıp da bize Merkez Bankası'nın paraları nereye gitti vs sorma. Siz tarihinize bakın. Geçmişte Merkez Bankası rezervleri nasıl buharlaştı siz onun hesabını verin.”

Erdoğan açıklamasında Albayrak’ı savunarak, “Berat Bey'in görevde olduğu dönemde 3 sondaj, 2 sismik araştırma gemisi aldık. Şimdi bir tanesini daha alıyoruz. Filomuz dünyada belki de en güçlü filolardan oluyor. Artık ben sismik araştırmalarımızı da rahatlıkla yaparım, sondaj çalışmalarımızı yaparım. Ey o tweeti atanlar, damat diye dalga geçtiğiniz Berat Bey döneminde bu adımlar atıldı” dedi.

CHP, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, Berat Albayrak’ın istifasına atıfta bulunarak, “128 milyar doların nereye gittiğinin açığa çıkmasını kim engelliyor? Döviz rezervimiz eksi 47 milyar dolara nasıl geriledi? Ekonomiyi kimler çökertti? Haydi bulalım...” ifadesini kullanmıştı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.