Erdoğan'dan ABD'ye Efrin tehdidi: Ayağımıza dolanmayın!

Erdoğan'dan ABD'ye Efrin tehdidi: Ayağımıza dolanmayın!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD’yi işaret ederek, “Çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz” ifadesini kullandı. ABD’ye de seslenen Erdoğan, “Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır” dedi.

A+A-

Partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD’yi işaret ederek, “Çok da uzak olmayan bir tarihte öyle veya böyle tepeleyeceğiz” ifadesini kullandı. ABD’ye de seslenen Erdoğan, “Talebimiz, bu süreçte kimsenin ayağımıza dolaşmamasıdır” dedi. 

PYD'yi kastederek, “IŞİD'e ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz” diyen Erdoğan, ABD’ye işbirliği çağırsında bulunarak, “ Biz Suriye’de, Rusya ve İran’la nasıl çalışıyorsak Amerika’yla da aynı şekilde çalışmak istiyoruz. Sorun Amerika’nın bizimle çalışmak isteyip istemediğidir. 

Şayet Amerika bizimle çalışırsa memnun oluruz. Birlikte neler yapabileceğimize bakarız. Bize bir adım atana, biz misliyle mukabele etmekte çekinmeyiz. Esasen aramızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun da yoktur” dedi.

 

ABD liderliğindeki IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon "Koalisyonun Kürtler gibi IŞİD'e karşı operasyonlara katılmış olan yerel güçleri korumak gibi bir sorumluluğu var mı?" sorusu yöneltilen Dillon "Evet diyebilirim. Bunu daha önce çeşitli vesilerle gösterdik ve kanıtladık. Gerekirse SDG'nin çatısı altındaki herkesi; Araplar, Kürtler, Yezidiler ve Hıristiyanları destekler ve koruruz" demişti.

Türkiye'nin olası Afrin operasyonunun Ocak ayı içerisinde yapılacağı öngörülüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.