Erciş kayyımının ilk işi: ‘Pirtukbês’i garaja çekti

Erciş kayyımının ilk işi: ‘Pirtukbês’i garaja çekti

Erciş Belediyesi’ne kayyım olarak Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, kütüphaneye çevrilen otobüsü garaja çektirerek, üzerindeki Kürt şair ve edebiyatçıların fotoğraflarını söktürdü.

A+A-

Haber Merkezi- Van’da 22 Ekim’de tutuklanan Erciş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin yerine kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu’nun ilk icraatı Kürt edebiyatçıların fotoğraflarını kaldırmak oldu. 31 Mart seçimini kazanan HDP’li belediye yönetimi tarafından kütüphaneye dönüştürülüp, Kürt şair ve edebiyatçının fotoğrafları giydirilen otobüs, ilçe merkezinden alınarak garaja çekildi. Otobüsün üzerindeki fotoğraflar da sökülüp belediye garajına çekildi.

Hurdaya ayrılan otobüsler arasından çekilen otobüsün dönüştürülmesiyle hazırlanan “Pirtukbês”, Ehmdê Xanê, Yaşar Kemal, Musa Anter (Apê Musa), Ahmet Arif, Celadet Elî Bedirxan, Mehmet Uzun ve Cigerxwin gibi Kürt edebiyatçıların fotoğraflarıyla isimleriyle giydirilmişti. Yoğun ilgi gören kütüphane, ilçenin çeşitli noktalarında bekletiliyordu. Özellikle gençlere hizmet veren kütüphanede zaman zaman bağlama, erbane ve gitar dersleri de veriyordu.

Kaynak: KRD News

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.