ENKS: Özerk Yönetimin açıklamaları olumlu

ENKS: Özerk Yönetimin açıklamaları olumlu

ENKS üyesi Mecdel Deli, Rojava Özerk Yönetimi’nin “ulusal birlik” adına faaliyetleri önündeki tüm engelleri kaldırmasını olumlu bulduklarını söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Rûdaw’a konuşan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Suriye Kürdistan Birlik Partisi Politbüro üyesi Mecel Deli, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin birlik çağrısını ve Rojava Özerk Yönetimi’nin tavrını değerlendirdi.

ENKS’nin başından beri ulusal birliği bir dava gibi savunduğunu dile getiren Deli, “Amacımız ulusal birlik çerçevesinde mücadelemizi ilerletmekti” dedi.

Deli, “Mazlum Kobani'nin (Abdi) çağrısına pratikte de adım atılarak yanıt verilmesinden ümitliyiz. Kürt birliği için her zaman hazır olduk şimdi de hazırız. Bu hassas süreçte böyle bir çağrı ve ulusal birlik için atılacak adımlar anmalıdır. ENKS bu konuda halkımızın çıkarlarının korunup muhafaza edilmesi adına üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

Mecdel Deli, daha önce TEV-DEM ve ENKS arasında sağlanan anlaşmalara değinerek, “Bundan önce üç defa anlaşma sağlandı, bu anlaşmalara sahip çıkıyoruz. Bu anlaşmalar ileride atacağımız adımlara da temel olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.