El-Bab'da Pazar yerine topçu saldırısı

El-Bab'da Pazar yerine topçu saldırısı

.

A+A-

Suriye'nin El-Bab ilçesinde sivil alanlara topçu saldırısında ölenler 17'ye çıktı. Saldırının önceki gün Kobanê kırsalında Şam güçlerine yönelik TSK hava saldırısına misilleme olduğu söyleniyor.

Halep'in doğusundaki El-Bab ilçesinde Şam yönetimince gerçekleştirdiği iddia edilen saldırıda 6'sı çocuk, 4'ü kimliği belirsiz 17 kişi öldürüldü.

Sabah erken saatlerde gerçekleşen saldırıya ilişkin ilk haberlerde ölü sayısı 14 olarak açıklanmıştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) bildirildiğine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve "Fırat Kalkanı" operasyonuna bağlı cihatçılarca kontrol edilen El-Bab'da sivil yerleşim alanları ve bir pazar yeri Şam kara güçlerince topçu ateşi altına alındı. Hayatını kaybeden 17 kişinin yanı sıra, bazıları ağır olmak üzere en az 35 yaralının varlığı dolayısıyla ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor. 

SOHR: Katliam TSK hava saldırılarına misilleme

SOHR aktivistleri, saldırının Cuma erken saatlerde Halep kırsalındaki El Bab kentindeki bir pazar yeri ve konut alanlarına topçu ateşi açan Şam kara güçlerince Halep'in kuzey kırsalındaki rejim mevzilerinden gerçekleştirildiğini, ve birkaç gün önce Türk savaş uçaklarının Kobanê (Ayn el-Arab) kırsalındaki mevzilere düzenlediği hava saldırılarında rejim askerlerinin verdiği kayıplara misilleme olduğunu bildiriyor. 

SOHR Çarşamba günü TSK'ya ait uçakların Kobani kırsalına düzenlediği saldırıda 11 Suriye askeri ve 1 sivilin ödürüldüğünü bildirmiş, Suriye devlet haber ajansı SANA ise ölen asker sayısını 3 olarak açıklamıştı. 

The New Arab ise rejim karşıtlarının kontrol ettiği Suriye TV kanalından yapılan açıklamada El-Bab saldırısının rejim güçleri ve SDG tarafından kontrol edilen bölgeden geldiğinin haber verildiğini duyurmuştu.

SDG: Bizimle ilgisi yok, siviller hedefimiz değil

Ancak Rûdaw'ın aktardığına göre, iddialar üzerine açıklama yapan DSG Basın İrtibat Merkezi Sorumlusu Ferhad Şami, "Basın kuruluşları yoluyla bu sabah Bab şehrinin hedef alındığını öğrendik. Güçlerimizin doğrudan ya da dolaylı olarak konuyla hiçbir bağlantısının olmadığının altını çiziyoruz" dedi.

"Güçlerimizin bütün operasyonları işgalci Türk devleti ve çetelerine yöneliktir" diyen Şami, "Bab'a yönelik bu saldırının Türkiye dışişleri bakanlığının açıklamalarına karşı öfkesini dile getirmek isteyen yurttaşları engelleyen kişiler tarafından yapıldığını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SOHR kaynaklarının verdiği bilgiye göre Halep'in doğusunda El-Bab kırsalında Şam yönetim güçleri ve Türkiye destekli "Suriye Milli Ordusu arasında gün boyu karşılıklı top atışları sürdü. 

Ayrıca TSK ve vekil güçleri Halep kırsalında Radar, Şiyar, Nayribiyah, Tel Enab, Hasacikak, Karamil, Tel Cican Ta'ana köylerini top aateşi altında tuttular, kayıplar konusunda henüz bir bilgi yok. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.