Ekrem İmamoğlu, İBB adaylığını açıkladı: Yola çıkıyorum

Ekrem İmamoğlu, İBB adaylığını açıkladı: Yola çıkıyorum

.

A+A-

"İstanbul ve Türkiye'nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum" diyen Ekrem İmamoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında önümüzdeki dönem yol haritasını açıkladı. “Ben kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum” diyen İmamoğlu, yerel seçimde İBB Başkanlığına yeniden aday olduğunu söyledi.

İmamoğlu, “İstanbul’u yeniden kazanmak için yola çıkıyorum. 2023’te istanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum” ifadesini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekün tasfiye çabalarına en güçlü karşı koyuş, başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek bunu unutmayalım. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize hep birlikte en güçlü şekliyle yeniden sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. İBB Başkanı olarak diğer belediye başkanlarımız ile omuz omuza bu demokrasi mücadelesinin öncülüğünü tarihi bir sorumluluk olarak görüyorum. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır, ben bu sözü çok önemsiyorum. Şüphesiz yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak büyük bir siyasi başarıdır, bunu biliyorum. İstanbul’u kazanan bir belediye başkanı dünyanın en güzel şehirlerinden birine hizmet etme onuruna ulaşır. Eğer o kişi bu fırsatı iyi değerlendirirse bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette başka noktalara taşır buna şüphe yok. Ama ben “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” sözünü sadece seçim galibiyeti olarak anlamıyorum. Benim gözümde İstanbul, Türkiye’nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği şehir olmalıdır.”

‘İSTANBUL’UN SORUNLARINI ÇÖZMEK TÜRKİYE’NİN SORUNLAIRNI ÇÖZMEKTİR’ 

“İstanbul’un sorunlarını çözmek Türkiye’nin sorunlarını çözmektir. Kuşkusuz İstanbul uzun süre ihmal edilmiş, devasa sorunlarla iç içe bir şehirdir. Şehrimizde tahammülü imkansız hale gelen bir nüfus yoğunlaşması vardır. Özellikle iktidarın teşvik ettiği sığınmacı ve mülteci akını, güvenlikten konut krizine kadar kentimizi boğmaktadır. Resmen insanlarımız bundan en derin haliyle yüksek bir şikayet içindedir.”

‘KENDİMİ İSTANBUL İLE MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM’ 

“Hayat pahalılığı toplumsal düzeni tehdit eder hale geldi. Vatandaşın yoksulluğu hızlandı ve derinleşti. İşte tüm bunlardan dolayıdır ki Mayıs 2024’te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluğa dur deme seçimi olacaktır. İstanbul’un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle ‘İstanbul’u kazanmak Türkiye’yi kazanmak’tır. İstanbul ve Türkiye’nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum.”

‘CESUR DEMOKRASİ CESUR LİDERLERLE MÜMKÜN’ 

“Cesur demokrasi cesur bir toplum ve cesur liderlerle mümkün olabilir. Ben hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece ve sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez hayat önemli organlarıdır. Ama gücünü yerelden alan bir yönetici olarak siyaseti hep toplumla omuz omuza yapılan dönüştürücü bir eylem olarak algıladım. O nedenle geçmişte olduğu gibi bundan sonraki yolculukta da benim yol arkadaşlarım gençler ve kadınlardır.”

‘İBB’NİN İKTİDARIN ELİNE GEÇMESİNİN MALİYETİNİN İDRAKINA VARMALIYIZ’ 

“İzin verirseniz bu vesileyle Türkiye’nin yönetiminden yoksulluktan demokrasimizin ölüme terk edilmesinden özgürlüklerimizin elimizden alınmasından emeğin sömürülmesinden kültür hayatımızın çölleşmesinden, gençlerimizin ustalarımızın ülkelerini terk etmesinden isyan eden kime oy verdiğine bakmaksızın tüm yurttaşlarıma buradan seslenmek istiyorum; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hep birlikte korumalıyız. İBB’nin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin idrakına hep birlikte varmalıyız.”

‘İSTANBUL İTTİFAKINI KURMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’ 

“Seçimlerde İstanbul’u hep birlikte tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp milletçe bu sürece odaklanmalıyız. Bu başarı için parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım.”

‘YAŞADIĞIMIZ HAYAL KIRIKLIĞI BENİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR’ 

“Özellikle CHP’li yol arkdaşlarıma da seslenmek istiyorum; mayıs 2023 seçimlerinde yaşadığımız hayal kırıklığı ifade ediyorum ki beni çok derinden üzmüştür. Ben bunu birçok vesile ile de dile getirdim. Halkımızdan bu seçim mağlubiyetinden dolayı özür diledim. Bu hayal kırıklığının nedenlerinden biri de unutmayalım ki yenilginin sorumluluğunu üstlenme, gerçekle yüzleşme konusunda gerekli duyarlılığın gösterilmemesidir, gösterilememesidir. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya konan tavır partililerimizi seçmenlerimizi anlamak ve hissetme kaygısından ne yazık ki maalesef ki çok uzaktır. Ben bu mağlubiyetin partimizde köklü ve kapsayıcı bir tazenle sürecinin başlamasına vesile olduğunu da görüyorum.”

’16 MİLYONA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKIYORUM’ 

“İstanbul’a hizmet dünyaya hizmettir. Bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağına söz verdim. İstanbul2u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 4 sene olduğu gibi 16 milyona hizmet için yola çıkıyorum. 2019’da olduğu gibi CHP’lilerle, farklı partilerle gönül vermiş arkadaşlarla yola çıkıyorum. ”

SORU – CEVAP

Kurultay’da kimi destekleyeceksiniz? Özgür Özel mi olacak?

“En üst düzeyde mücadelemi vereceğimi söyledim. Bugünden varsayımlar üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. CHP’nin kurultay tarihi belli değildir. Süreç olgunlaşacaktır. Şu anda kongreler sürüyor. Özellikle başta İstanbul’da kongrelerin nasıl bir dönüşüm içerisinde olduğunu gözlemliyorum. Bu kritik evrede yaptığım açıklamanın ne kadar sorumluluk bilincinde olduğunun da altını çizeyim. Dönüşüm sürecinde temennilerim vardır. Bunları kendi isteğim ve talebimle dört kez Sayın Genel Başkanımıza ilettim. Ben hala Sayın Genel Başkanın değişim ve dönüşüm sürecinin liderliğini yaparak partimizin tüm kadrolarıyla yenilenmesiyle süreci hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. CHP’nin tarihini bilen, geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan ismi geçtiği için söylüyorum birisi Özgür Özel’dir. Bunlar zaman içerisinde konuşulur.”

Muhalefet yeniden ittifak kurabilir mi?

Gerçek ittifaklar toplum tabanında kurulur. Siyaseti toplumla yüz yüze yapıyorum. Bu ittifakı 2019’dan daha güçlü kurabilmemiz mümkün. Doğru bir süreç tarihlediğimizde, ana misyonu kendi partime yüklemekle birlikte 2024’te 2019’dan daha güçlü bir ittifak kurulabileceğine yürekten inanıyorum.

Parti süreçlerini ve disiplinini iyi bilen bir insanım. Parti içinde görevli kişilerin açıklamaları ne kadar kritik bir disiplin sorunu ise benim de adayım demem disiplin sorunu içerir. Adayım demedim, yola çıkıyorum dedim. O gün çok daha zor şartlarda ittifakı oluşturduk. Elimizden seçim alındı, onu da başarılı bir şekilde yürüttük. Seçimi kaybeden taraf olarak travmamız var ama sıçrama gücümüz de var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.