Efrin’de Türkiye’ye bağlı silahlı güçler insan kaçırmaya devam ediyor

Efrin’de Türkiye’ye bağlı silahlı güçler insan kaçırmaya devam ediyor

Türkiye’ye bağlı silahlı güçler Efrin’de 6 Kürt vatandaşı kaçırdı ve bir köyde 2 aileyi evlerinden çıkartarak yerlerine silahlı güçleri yerleştirdiler.

A+A-

Merkezi Almanya’da bulunan Efrin İnsan Hakları Örgütü yayınladığı açıklamada, silahlı gruplar sivil polis adı altında 30.06.2020 tarihinde Dergire köyüne baskın düzenleyerek, İmad Husen Qadir, Ebdo Mihemed Ebdula, Mihyedin Eliko, Cemal Eliko ve Sebri Mihemed isimli vatandaşları kaçırdı.

Örgütün verdiği bilgilere göre, silahlı güçlere bağlı polisler 26.06.2020’de Çolaqa köyünden Rojan İsmet isimli bir vatandaşı kaçırdılar ve akibeti hakkında şu ana kadar her hangi bir bilgi paylaşılmadı.

Paylaşılan bilgilere göre, El Hemzat silahlı grubu Marete köyünede 2 eve el koydu, aileleri evlerinden uzaklaştırdı ve yerlerine silahlı milislerini yerleştirdi.

Türkiye ordusu ve ona bağlı silahlı gruplar Efrin’i işgal ettiklerinden beridir demografiyi değiştirmek için bir çok farklı uygulamaya başvuruyor ve bu kapsamda, Kürtlerin evlerine el koyarak Kürtleri evlerinden ve köylerinden uzaklaştırma, yerlerine Arapları getirip yerleştirme çalışmaları yapıyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.