DSP Genel Başkanı: Erdoğan isterse Öcalan için de yetki kullanabilir

DSP Genel Başkanı: Erdoğan isterse Öcalan için de yetki kullanabilir

.

A+A-

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Hizbullah davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezasının Erdoğan tarafından kaldırılması ile ilgili, “Yarın, Abdullah Öcalan’a da kullanabilir mi? Kullanır vallaha, ben beklerim” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı ortağı DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hizbullah hükümlüsünü affetmesini, "Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var" diyerek savundu.

Sözcü TV'de İsmail Saymaz ve İpek Özbey'in sunduğu "Nokta Atışı" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aksakal, Hizbullah hükümlüsüne verilen af kararı için "Bu bir Anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediği kişiye kullanır. Yarın Abdullah Öcalan'a da kullanabilir" dedi.

Aksakal şu değerlendirmeyi yaptı:

"Cumhurbaşkanları, sürekli hastalık ve yaşlılık. Bu yetkiyi Kılıçdaroğlu da zamanı geldiğinde kullanabilir, Kenan Evren de Ahmet Necdet Sezer de kullanmıştır geçmişte.

Bu kişi HÜDA PAR'lı diye ölsün diyemez Cumhurbaşkanı, PKK'lı diye ölsün diyemez. Ergenekon'dan da yargılananları yine Erdoğan affetti.

Bunların siyasete malzeme yapılması doğru değil. Bu bir anayasal yetki. Bunu Cumhurbaşkanı istediğine kullanır. Yarın, Abdullah Öcalan için de kullanabilir mi? Kullanır vallaha"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.