DSG ve Suriye Rejimi arasında yeni petrol anlaşması

DSG ve Suriye Rejimi arasında yeni petrol anlaşması

.

A+A-

Anlaşma, rejimin esas olarak askeri güçleri için kullanılan petrol alımını artırdı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Suriye rejimi, Fırat'ın doğusundaki DSG'nin kontrolündeki bölgelerden rejim kontrolündeki bölgelere petrol nakliyesini artırmak için yeni bir anlaşma imzaladı. 

Yerel haber sitesine göre, planlanan artış haftada 160 tank oranında olacak ve gelecekte Katerji Şirketi tarafından taşınacak olan 200 tanka ulaşacak. 

Rusya'nın aracılık ettiği konvoyları artırmaya yönelik yeni anlayışın, rejimin Rojava’daki güçlerini, Türkiye'nin bir askeri operasyon yürütmesini engellemek için DSG güçlerinin kontrolündeki bölgelerde konuşlandırmasına yol açtığı belirtildi. 

Anlaşma, rejimin esas olarak askeri güçleri için kullanılan petrol alımını artırdı. Anlaşma, rejimden güvenlik liderlerini ve DSG liderlerini Rus askeri polisinin himayesinde bir araya getiren Tabka şehrinde bir toplantı sırasında geldi. 

Yerel haber sitesine göre, iki taraf arasında önümüzdeki hafta Demokratik Suriye Güçleri kontrolündeki Tabka ve Mansura barajından rejim güçlerinin kontrolündeki Fırat'ın batısındaki bölgelere elektrik transferi konusunda anlaşmaya varmak için bir toplantı yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.