Dr. Sabir İsmail: Mesrur Barzani'nin Türkiye ziyaretinin etkileri pozitif olacak

Dr. Sabir İsmail: Mesrur Barzani'nin Türkiye ziyaretinin etkileri pozitif olacak

Değişim Hareketi (Goran) önceki dönem yöneticilerinden Dr. Sabir İsmail yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin Ankara'ya gidişi ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'la görüşmesinin yaratcağı etkilerin pozitif olacağını

A+A-

Haber MerkeziKürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin Basnews'e açıklamalarda bulunan Dr. Sabir İsmail şunları dile getirdi: "İki komşu ülke arasında ortaya çıkan problemlerin çözülmesi için en iyi yol diyalogdur. Bu nedenle de Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani'nin Türkiye ziyareti önemli ve bu ziyaretin etkileri Kürdistan Bölgesi’ne olumlu olarak yansıyacaktır."

Dr. Sabir İsmail konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi: "Türkiye Kürdistan Bölgesi’nin komşusu, biz Kürdistan Bölgesi olarak her zaman Türkiye, Suriye ve İran'la ticari ilişkiler geliştirdik. Kürt halkı aniden insanlık dramlarıyla karşı karşıya geldiğinde pişmanlık parmağını ısırıyor, oysa stratejik akıl bunun çok ötesinde. Yani sadece halkın duygusal aklına göre hareket etmek doğru olmaz. Yaşanılan problemlerin çözümleri için en doğru yol Kürdistan Bölgesi'nin komşuları ile diyalog halinde çözümler üretebilmektir."

Mesrur Barzani'nin Kürdistan Bölgesi Başbakanı olarak komşu ülkelere ziyaret gerçekleştirmesinin gerekliliğine dikkat çeken Dr. Sabir İsmail, komşu ülkelerle yürütülecek diplomasi kapısının da her zaman açık olması gerektiğini dile getirdi.

 İsmail, Kürdistan Bölgesi'nin kendisini diplomatik ilişkilerden uzak veya geri tutmasının mantıklı olmayacağını belirtti.

Görüşmeler esnasında Kürdistan Bayrağı’nın protokolde bulunmasının çok önemli olduğunu belirten Dr. Sabir İsmail, bunun Kürt Bayrağı’nın ve Federal Kürdistan Bölgesi'nin Türkiye devleti tarafından kabul edilmesi olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.