Doğu Perinçek: Kürt sorunu ancak silahla çözülür!

Doğu Perinçek: Kürt sorunu ancak silahla çözülür!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,Türkiye’nin askeri başarıları son derece önemli ve tarihidir. Vatan Partisi Kürt meselesinin silahla çözüleceğini ısrarla ifade etti. dedi

A+A-

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Yurtgazetesi Elif Ünsal'ın sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

Şu anda Türkiye’nin önünde bir erken seçim görünmüyor. Zaten erken seçim olması için bir neden de yok. Erken seçime karar verecek olan Cumhur İttifakı’dır ve onların da erken seçim isteyeceği bir ortam yok. Ancak Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler daha sıcak çatışmalara yol açarsa oluşan koşullar erken seçimi getirebilir.

Türkiye ile ilgili bakıyoruz, Amerika merkezli ve direkt Türk hükûmetini hedef alan bir planı var. Bunu Rand Corporation’ın bu yılbaşında yayınladığı rapordan da görebiliyoruz; Türkiye’de milliyetçiliğin yükselişini değerlendiren 260 sayfalık raporda Erdoğan hükûmeti baş hedef olarak gösteriliyor. 

Erdoğan hükûmetine karşı hangi güçlerin kullanılacağı da isim isim sayılmış; Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, HDP ve muhafazakâr güçler olarak. Rand Corporation’ın raporu Amerika Birleşik Devletleri’nin derin devlet yöneticilerinin ifadelerine de yansıyor.

Biliyorsunuz Joe Biden aynı şekilde Erdoğan’ın parlamenter yoldan devrilmesini hedeflediklerini belirterek aynı isimleri saydı; Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, HDP ve muhafazakâr güçler. Bunları birleştirerek Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz dedi.

Bu Amerika merkezli programın bugün en büyük elemanı Fransa başkanı Macron gözüküyor. O da Avrupa’nın Amerika ayağı olarak Türkiye’de otoriter rejim var, Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz şeklinde ifadeler kullanmaya başladı.

Bu ittifaklar daha da perçinleniyor ve Yunanistan’ı ateşe süren gücün Amerika olduğu daha da ortaya çıkıyor. Bunu milletçe göğüslememiz ve iç cepheyi güçlendirmemiz lazım. İç cephede bozgunculuğa karşı Vatan Partisi son derece kararlıdır. Halkımızı sürekli karamsarlık yayan ve Türkiye’yi, orduyu ve devleti hedef alan kişilere karşı uyarıyor ve onlara geçit vermeyeceğimizi de açıklıyoruz. Bununla bağlantılı olarak iç cephede  PKK ve FETÖ’ye karşı mücadele konusunda Türkiye’nin askeri başarıları son derece önemli ve tarihidir. Vatan Partisi Kürt meselesinin silahla çözüleceğini ısrarla ifade etti. Kürt Açılımı, Ermeni Açılımı gibi yanlışlara karşı da mücadele etti. Şimdi Türk ordusunun, Türk devletinin  terör eylemlerine karşı son derece başarılı harekatlar yürüttüğünü görüyoruz. Biz de ön cephedeyiz, bu şekilde vatan bütünlüğünün sağlanacağını düşünüyoruz. Biraz önce de konuştuğumuz gibi Ekim Devrimi de bütün bu vatan bütünlüğü ve dış tehditlere karşı mücadelenin son derece önemli bir parçasıdır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.