Doğu Kürdistan'da sel felaketi korkunç boyutlarda!

Doğu Kürdistan'da sel felaketi korkunç boyutlarda!

Doğu Kürdistan'ın Kırmaşan, Lorıstan ve İlam kentleri ile İran'ın birçok kentini vuran sel felaketi can yakıcı boyutlara ulaştı.

A+A-

Son iki haftadır şiddetli yağan yağmur, İran ve Doğu Kürdistan'da 15 kentte sel felaketlerine neden olurken, ölü sayısının 66'ya yükseldiği bilgisi geldi.

rojhlat.jpg

 

Doğu Kürdistan’ın Loristan, Îlam ve Kirmaşan kentlerinde  sel felaketi vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, en az 478 kişinin de yaralandığını söyledi.

Sözcü, sel nedeniyle Fars eyaletinin merkezi Şiraz kentinde 22, Gülistan eyaletinde 7, Mazenderan eyaletinde 5, Kuzey Horasan eyaletinde 3, Kohgiluye-Buyer Ahmed eyaletinde 3, Loristan eyaletinde 5 ve Horasanı Rezevi, Simnan, Hemedan, Huzistan, Kirmanşan, Zencan, Kazvin ile Îam eyaletlerinde de 12 kişi olmak üzere 57 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. Ayrıca sel felaketinin başından bu yana yaralanan 478 kişiden 430'unun hastanelere nakledildiğini kaydetti.

İran medyası Loristan eyaletindeki sel felaketi nedeniyle 620 köy yolunun ulaşıma kapandığını, Kirmanşah eyaletinde de son 48 saatte yağan yağmur nedeniyle 350 köprü ve su kanalının tahrip olduğunu aktardı.

Afet bölgelerinde Gülistan eyaletinin valisi Menaf Haşimi'nin yurt dışında izinde olması ülkede tartışmalara neden olmuş ve bunun üzerine Haşimi görevinden alınmıştı.

 

 

Gazeteci M. Salih Berdihan ise twitter hesabından paylaştığı videoda, Kirmaşan'ın Serpo Zehaw bölgesindeki esnafın, sel felaketi tehlikesine karşın dükkanlarını boşalttığını aktardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.