Diyarbakır’ın kaldırım ve caddeleri 5 aydır bu halde!

Diyarbakır’ın kaldırım ve caddeleri 5 aydır bu halde!

.

A+A-

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesindeki 1192. Sokakta 5 ay önce DEDAŞ enerji hatlarının yer altına çekilmesi amacıyla kazılan kaldırımların onarılarak eski haline getirilmemesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

Tirgris Haber de Ramazan Yavuz'un haberine göre, Türkiye’de 4 il ve 804 ilçenin nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olan merkez Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesinin 1192 sokağında DEDAŞ’ınenerji hatlarının yer altına çekilmesi nedeniyle kazılan kaldırımlar 5 aydır eski haline getirilmedi.

Kaldırımların özellikle caddeye yakın kesimlerinin kazıldığını, bozulan kaldırım taşlarının yayaların geçişini aksattığı gibi sürücülere de zor anlar yaşattığını belirten sokak sakinleri, belediye’ye durumu aktarmalarına rağmen soruna el atılmadığını söylediler.

“KALDIRIM YERİNE CADDEDE YÜRÜYORUZ”

Yağmur yağdığında kaldırım ve kaldırımdan taşan toprağın caddelerde çamur oluşturduğuna değinen vatandaşlar, “ 5 ay önce elektrik kabloları yer altına çekilecek diye kaldırımlar kazıldı. Kaldırım taşları bu kazılar nedeniyle parçalandı. Kaldırımlarım yanı sıra caddelerde bozuldu.

diyarbakiri-kaldirim-ve-caddeleri-2.jpegOrtalık kaldırım taşlarıyla doldu. Çukurların içi toprakla dolduruldu ancak kaldırımlar yapılmadı. Öylece bırakıldı. Yol kenarları kaldırım taşlarıyla dolu. Zaten birçok noktada bu kaldırımlar yerine caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Yağmur yağdığında kaldırımlar zaten çamur yüzünden yürünemez hale geliyordu. Sıcaklar başladı.

diyarbakiri-kaldirim-ve-caddeleri-3.jpegŞimdide bu çukurların üzeri kapatılmadığı için toz topraktan geçemiyor, nefes alamıyoruz. Bu yollarda seyreden araçlarda caddelerin bozuk oluşu nedeniyle güç anlar yaşıyor. Belediye’den ricamız bir an önce bu sorunumuzu gidersinler. Kaldırımları caddeleri onararak eski haline getirsinler” dedi.

Kaynak: Tigris Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.