Diyarbakır'da kayyım mazbata saatine toplantı koydu: 'Yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyorlar'

Diyarbakır'da kayyım mazbata saatine toplantı koydu: 'Yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyorlar'

.

A+A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan DEM Parti adaylarının mazbatalarını yarın alınması planlanırken, büyükşehir kayyımının o saate belediye meclis toplantısı koyduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'da seçimi büyük farkla kazanan DEM Parti Eşbaşkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun'a mazbataları AK Parti’nin, büyükşehir ve 13 ilçedeki itirazları nedeniyle henüz verilmedi. İl ve ilçe seçim kurullarının AK Parti'nin itirazlarını reddetti ve DEM Partili adaylara mazbatalarının verilmesine karar verdi. 

Mazbatanın yarın alınması planlanırken, DEM Parti'den bir açıklama geldi. Açıklamada kayyum yönetimindeki Diyarbakır Belediyesi'nde mazbatanın alınacağı saatte belediye meclis toplantısı konulduğu duyuruldu. 

DEM Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

"Diyarbakır kayyımı, Belediye Eş Başkanlarımızın mazbata alacağı saate belediye meclisi toplantısı koyarak giderayak yeni kararlar almak istiyor. Mazbataların geciktirilerek verilmesinin nedeni böylece ortaya çıkmıştır. İktidarın kayyımı son anda bile halkımıza ve belediyeye ait olanları yandaşlarına peşkeş çekmeye çalışıyor. Sorumluları uyarıyoruz; hukuk önünde hesabını vereceğiniz adımlar atmayın, halk iradesine saygı duyun!

"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, söz konusu karara sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi: 

"Diyarbakır’daki Kayyımı Uyarıyoruz!

31 Mart’ta Amed halkı büyük bir oyla kayyım politikasının iflas ettiğini ilan etmiştir. Amed halkının iradesini yok sayan, kaynakları talan eden halk düşmanı kayyım, yarın 11.00’da belediye eş başkanlarımızın mazbata alacağı saate meclis toplantısı almış. Kayyımın alacağı kararlar aynen kendisinin varlığı gibi meşru değildir. Amed halkının tek bir kaynağını, mülkünü başka yere peşkeş çekemezsiniz. Kayyıma ve AKP’ye 31 Mart’ta hezimete uğradınız. Halk düşmanlığından vazgeçin. Alacağınız hiçbir kararı tanımadık, tanımıyoruz!"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.