Diyarbakır'da  DBP'den  PAK'a Ziyaret

Diyarbakır'da DBP'den PAK'a Ziyaret

DBP(Demokratik Bölgeler Partisi) Eşgenel Başkanı Mehmet Aslan, Eşgenel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Parti Meclisi üyeleri Gülistan Ensarioğlu ve Fikriye Aytin'den oluşan DBP heyeti 25.11.2017 günü Diyarbakır'da PAK'ı ziyaret etti.

A+A-

PAK(Partİya Azadİya Kurdistanê-Kürdistan Özgürlük Partisi ) Genel Başkanı  Mustafa Özçelik ile  PAK MYK üyeleri Sait Aydoğmuş ve Vahit Aba DBP heyetini karşıladı.

DBP Eşgenel Başkanı Mehmet Aslan DBP son Genel Kongresi'nde seçilen yeni yönetim olarak Kürt partileri ile tanışma ve diyalog yollarını geliştirmek amacıyla bu ziyareti yaptıklarını dile getirdi. Mehmet Aslan daha sonra partisinin yaşanan sürece ilişkin tespit  ve siyasal yaklaşımlarını dile getirdi.

PAK Genel Başkanı  Mustafa Özçelik de  partiler arası diyalogun önemine dikkat çektikten sonra, Kürt milletinin ve Kürdistan'ın varlığını, ulusal değerleri ve Kürdistan'a siyasi statüyü esas alan işbirliği ve ittifaklardan yana olduklarını dile getirdi. Mustafa Özçelik  konuşmasının devamında şöyle dedi:''Partimizin temel bir belgisi var: Tek partide birleşebilenler birleşsin, birleşemeyenler işbirliği ve ittifaklar yapsın, ittifak yapamayanlar diyalog içinde olsun, diyalog bile geliştiremeyenler birbirlerine düşmanlık yapmasınlar''.

PAK ve DBP görüşmesi , iki parti  arasındaki diyalogların devamı temennisiyle son buldu.

(25.11.2017)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.