Diyarbakır Sur Belediyesi'nde torpil iddiası: 'Torpil yuvası' oldu'

Diyarbakır Sur Belediyesi'nde torpil iddiası: 'Torpil yuvası' oldu'

.

A+A-

Diyarbakır’da ‘torpil yuvası’ haline gelen kayyum yönetimindeki Sur Belediyesi, son 5 yılda 200 kişiyi işe aldı. Seçime 4 gün kala ise 3 kişi daha alındı. İşe alınanlardan biri Özel Kalem Müdürü, diğeri ise Başkan Yardımcısı Mizgin Güneş'in kardeşi.

Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazırlanırken, kayyum belediyelerinde hareketlilik başladı. Nisan ayında 15 kişiyi işe alan kayyum yönetimindeki Sur Belediyesi 3 kişinin daha işe girişini yaptı. İşe alınanlardan biri Özel Kalem Müdürü Serkan Telli'nin kardeşi Y. T. Diğeri ise Başkan Yardımcısı Mizgin Güneş’in kardeşi A. G. Sur Belediyesi’nin işe aldığı üçüncü kişi ise AK Parti Sur İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Yöneticisi T. Y.U.

‘Niteliksiz kadrolarla doldurdular’

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Filiz Buluttekin uygulamayı seçim yatırımı olarak değerlendirdiğini söyledi. Buluttekin şunları dile getirdi, “2019 yılında da aynısını yapmıştılar. Müdür ve Belediye başkan yardımcıları kendi yakınlarını almıştılar. Ganimet mantığı ile baktıkları için belediyeleri doldurdular. Belediyenin gelirine baktığınızda o kadar mümkün değil. Belediye hizmet alanı, halka hizmet için olmalılar. Niteliksiz kadrolarla dolduruyorlar. Halkın bütçesini bu şekilde kullanılması doğru değil” dedi.

Aktar: Seçim sonrası kayyumlar gidecek

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı avukat Mehmet Emin Aktar, seçim öncesi belediyelerdeki alımlara tepki gösterdi. Aktar şunları söyledi, “Seçim sonrası kayyumlar gidecek. Bunu bildikleri için istediklerini yapmaya çalışıyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Keyfilik var, herkes kendine yandaşını işe almaya çalışıyor. Kayyumlarla birlikte liyakat kriteri ortadan kaldırıldı. Kayyumların yaptığı hiçbir şey meşru değil. Atanmış memurun bunları yapması hem meşru hem de hukuki değil” dedi.

Nasıranlı: Seçim yatarımı

CHP’nin Diyarbakır Milletvekili adayı avukat Cevdet Nasıranlı ise seçim ağzı yapılan alımları doğru bulmadıklarını söyledi. Nasıranlı şunları söyledi, “Belediyelerde ihtiyaca göre alımlar yapılmalı. Siyaseten yapılması doğru değil. Zaten Diyarbakır’da seçilmiş hiçbir belediye başkanı yok. Seçim öncesi ihtiyaç dışı alımlar ahlaki değil. Bize göre bunlar seçime yönelik bir hamledir. Seçim yatırımıdır. Bu çok doğru değil” dedi.

Nisan ayında 15 kişi alınmıştı

Sur Belediyesi Nisan ayında Sur AŞ üzerinden yaklaşık 15 kişiyi işe başlatmıştı. Belediyenin bu alımı “seçim öncesi kadrolar dolduruluyor” yorumuna neden olmuştu. Sur Belediyesi’ne geçen yıl da başkan ve müdürlerin yakınlarının işe alınması tartışmalara neden olmuştu.

Sur Belediyesi geçen yılda bazı üst düzey yöneticilerin yakınlarını işe almıştı. O dönem işe alınanların isimleri şöyle:

Sur Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız kardeşi A.Y ve akrabası H.B yi işe almıştı. Başkan yardımcısı Mehmet Baytar ise kardeşi M.B’yi, eski başkan yardımcısı Veysel Kızılay baldızı K.B, A.K ve yegeninin eşi E.B.K’yi, Yazı Eşleri Müdürü Hasan Ayata ise yakını Ş.A ve Ş.Ü’yü, Başkan yardımcısı Mahmut Akbaş’da, K.A.G’yi, eski başkan yardımcısı Ensari Eden ise kardeşi C. E’yi işe almıştı.

Kaynak: Amida Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.