Dillon’dan Kerkük’te ABD varlığına dair açıklama!

Dillon’dan Kerkük’te ABD varlığına dair açıklama!

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon tarafından yapılan açıklamada Irak'taki Amerikalı askerlerin Irak hükümetinin bilgisi dahilinde konuşlandığını söyledi. Irak hükümeti ise yalanlıyor.

A+A-

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon tarafından Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada Uluslararası Koalisyon güçleri bünyesindeki bir birliğin Irak'taki hareketliliğinin Irak hükümetinin bilgisi ve operasyonel talebi doğrultusunda gerçekleştiği dile getirildi.

 

IŞİD'in Irak'ta ele geçirdiği toprakları kaybetmesi ve büyük çaplı savaş operasyonu ihtiyacının azalması nedeniyle Koalisyon'un Irak Güvenlik güçlerini bundan sonra nasıl destekleyeceğinin gözden geçirildiği dile getirilen açıklamada, IŞİD karşıtı savaşın henüz bitmediği ve IŞİD yenilinceye kadar mücadelenin kararlılık içinde sürdürüleceği vurgulandı.

 

Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) parlamenteri Muhammed Osman ile Kerkük Pirdê Cephesi Peşmerge Komutanı Dr. Kemal Kerkûkî ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, Amerikalı bir gücün Kerkük'e konuşlandığını dile getirmişlerdi.

 

Irak’tan yalanlama!

 

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, medyada yer alan ABD askerlerinin Kerkük’e yerleştiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan’daki bazı haber kaynakları tarafından ABD’ye ait askeri bir gücün Kerkük’e yerleştiğine dair haberler yapıldı. Fakat bu haberler tamamıyla asılsızdır. Ne Kerkük’te ne de Irak’ın diğer bölgelerinde koalisyonun hiçbir gücünde artış olmamıştır. Hiçbir yabancı gücün Irak bölgelerini kontrol etme görevini üstlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Sayı bakımından da söz konusu kuvvetlerin bunu yapmaya güçleri yoktur. Koalisyon güçlerinin belirlenmiş görevi askeri eğitimleri vermek ve lojistik destek sağlamaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.