Dersim’de Kurusipi köyü, yıllardır su sorununun çözülmesini bekliyor

Dersim’de Kurusipi köyü, yıllardır su sorununun çözülmesini bekliyor

.

A+A-

Dersim merkeze bağlı Atatürk Mahallesi’nden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kurisipi Küme Evleri’nde yaşayanlar, yıllardır su sorunu yaşıyor. Köylüler, “Son 10 yıldır su sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yıl da su gelmezse köyü terk edeceğiz” dedi.

Dersim merkeze bağlı Atatürk Mahallesi’nden 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kurisipi Küme Evleri’nde yaşayanlar, yıllardır su ve yol sorunu yaşıyor. Köye her gelen yetkili “Yapacağız, çözeceğiz” vaatlerinde bulunsa da şu ana kadar yol ve su yapımı için hiçbir adım atılmadı.

“BAZEN YAĞMUR SULARINI ALIP BANYO YAPIYORUZ”

Yıllardır su sorunu yaşadıklarını ama bir türlü çözülmediğini söyleyen Haskar Kılıç, “Belediye başkanına köye su getirin dedik, ‘bizim olanaklarımız yok’ dedi. Biz kendimiz parayı toplayıp boruları aldık ama yine de köyümüze su getirmiyor. Biz çok zor durumdayız yolumuz yok, suyumuz yok. Bazen yağmur sularını alıp banyo yapıyoruz. Böyle giderse göç edeceğiz ama göç etsek nereye gideceğiz hayat pahalı” dedi.

“10 YILDIR SU SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Köylerinin en büyük sorununun su sorunu olduğunu ifade eden Aydın Coşkun da, “Belediye destek çıkın dedi biz de destek olduk ama borular öyle duruyor. Geçen sene 500 TL’ye tank ile su alıyorduk. Belediye başkanına gidiyoruz hep ‘yapacağız” diyor. Son 10 yıldır su sıkıntısı yaşıyoruz. Su gelmezse köyü terk edeceğiz başkan gelip burada yaşasın, susuzluk nasıl oluyor görsün” diye konuştu.

“AMACIMIZ BU YIL KURUSİPİ’YE SUYU VERMEK”

Konuya ilişkin ulaştığımız Dersim Belediyesi bünyesindeki Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Bülent Yeşilgöz, “Kurusipi’ye geçen yıl başlandı ancak mevsimsel koşullardan dolayı çalışma yarıda kaldı. Yeniden çalışmaya devam edeceğiz amacımız  bu yıl Kurusipi’ye suyu vermek.

Cihan BERK/PİRHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.