Danimarka’da PSK ve PAK’da kapatılma yönelik diplomatik çalışma

Danimarka’da PSK ve PAK’da kapatılma yönelik diplomatik çalışma

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Danimarka birimlerinden oluşan bir heyet partilerinin kapatılmalarına yönelik Danimarkalı siyasetçileri bilgilendirmek üzere Danimarka parlamentosuna gittiler.

A+A-

Haber Merkezi- 25.11.2019 PSK ve PAK Danimarka birimlerinden oluşan bir heyet partilerinin kapatılmalarına yönelik Danimarkalı siyasetçileri bilgilendirmek üzere Danimarka parlamentosuna gittiler. Danimarka Parlamentosunda Sosyal demokrat Parti Milletvekili Lars Arslan Rasmussen ile görüşme gerçekleştirdiler. Rasmussen ile genel olarak Kürtlerin durumunu özel olarak Türkiye deki genel durumu görüştüler.
Türkiye’deki hükümetin Kürtlere bakış açısını ve bu bakış açısından kaynaklı partilerinin kapatılma ile karşı karşıya kalmasının Kürt sorununun çözümsüzlüğü itilmek istendiğinin göstergesi olduğunu dile getirdiler. Partilerinin kapatılmaması için Danimarka’daki kendilerine yardım edilmesi talebinde bulundular. Sayın Rasmussen’in iktidar parti milletvekili olması nedeniyle, PSK ve PAK heyetlerinin taleplerini ve verdikleri bilgileri hükümete ileteceğini bildirdi.

PSK ve PAK heyeti Rasmussen ile yaptıkları görüşmenin ardından Danimarka Dışişleri Bakanlığına gittiler. Dışişlerinden Türkiye masası yetkilisi ile Türkiye’ye komşu ülkelerden sorumlu masası sorumlusu ile bir görüşme gerçekleştirdiler. Burada da partilerinin kapatılmasına yönelik bilgi paylaşımında bulundular ve partilerinin kapatılması ile ilgili hazırlanan dava dosyasını kendilerine ilettiler. Görüşmede, Türk devletinin Avrupa ülkelerinde aktif Kürt siyasetçileri ve demokratik kitle örgütlerinde faaliyet yürütenler hakkında istihbarat topladıkları bu konuda açıklanan raporlarlar olduğunu dile getirdiler.
Toplantılarda her iki partinin Genel Başkanlarının partilerinin kapatılmasına yönelik yapmış oldukları açıklamaların İngilizcesi Danimarkalı siyasilere verildi. Ayrıca yine her iki görüşmede de Türk devletinin topladıkları istihbari faaliyetleri sonucu iki arkadaşlarının Bekir Topgider ve Şeref Akgül’ün tutuklandıklarını anlattılar.

Yapılan görüşmeler oldukça verimli geçti.

Kaynak: Roja Welat

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.