Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce adaylıktan çekildi

.

A+A-

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce cumhurbaşkanı adaylığından çekilme kararı aldı.

Basın toplantısı düzenleyen İnce, "Memleket Partisi mutlaka Meclis'te olmalıdır. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum" dedi. 

Kendisi hakkındaki "Seks videosu" iddiası ile ilgili konuşan İnce, "40 yılın üzerinde siyasette hizmet ettim. Bu son 45 günde gördüklerimi son 45 yılda görmedim. Sahte dekontlar, sahte videolar. İsrailli bir porno sitesinden alıyor benim fotoğrafımı koyuyor üstüne. Bunları da FETÖ’cüler yapıyor. Hiçbir emniyet mensubu, hiçbir savcı bunu soruşturmuyor. Hiçbir gazeteci de bunu yazmıyor. Yazan da FETÖ’cülere hizmet eder gibi yazıyor. ‘Özel hayatın gizliliği’ diyor. Bu özel hayat değil iftira. Türkiye Cumhuriyeti devleti benim itibarımı koruyamamıştır" dedi.

“Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum”

Adaylıktan çekildiğini ilan eden İnce, şöyle devam etti:

"Ben bu ülkede kamyoncu Şerif’in oğlu fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak yaşadım. Her şeyim ortada. Benden başka mal varlığını açıklayan kimse yok. Ben açıklıyorum, bana çamur atıyorlar. Benden başka açıklayan yok. ‘Evini nereden aldın’ diyor. Ben 2016’da almışım. Ne kadar kaçak FETÖ’cü varsa yurt dışından saldırıyorlar. Bir yandan FETÖ, bir yandan PKK’lılar saldırıyorlar. Döne döne vuruştum bunlarla. Her gün bir iftira var. 45 gün boyunca. Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum. Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi, Türkiye’nin geleceği için önemlidir. Mutlaka Meclis’te olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadet’li, Gelecek’li, DEVA’lı var. Bir de AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis’te. Atatürkçülerin o Meclis’te olması lazım. Türkiye’nin sigortası Memleket Partisi’dir. Memleket Partisi, mutlaka o Meclis’te olmalıdır. 

“Bir kanal açmaya çalıştım, bu kanalı başaramadık”

 Bu atılan iftiralara… Saraya giden CHP’liden başlayarak; ‘saraydan para aldı, çekilemez’ diyenlere; ‘o, görevini yapıyor, saraydan para aldı, çekilemez’ diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum: Diyorum ki; benim bu kumpaslardan, montajlardan, bu sahte dekontlardan, olmayan ciplerden korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. En son geldikleri nokta, ‘o çekilemez, saraydan para aldı, parayı geri mi ödeyecek’ diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye’ye üçüncü bir seçenek önerdim. ‘Ne Cumhur ne Millet, tek yok Memleket’ dedim. ‘Ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan’ dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi’ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum."

Muharrem İnce’nin bugün kurmaylarıyla yaptığı toplantıda büyük çoğunluğun adaylıktan çekilmesi yönünde görüş bildirdiği belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.