'Çocuklarım aç' diyerek valilik önünde kendini yakan adam öldü

'Çocuklarım aç' diyerek valilik önünde kendini yakan adam öldü

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, can almaya da başladı.

A+A-

Haber Merkezi- Türkiye Hatay'da krizle boğuşan ve buna çare bulamayan bir vatandaş "çocuklarım aç" diyerek kendini yaktı. Adı Adem Yarıcı'ydı, iki çocuk babasıydı. Uzun süredir işsizdi. Yarıcı'ya ilk müdahale polisler tarafından yangın tüpleriyle yapıldı.

Çaresiz adam, zorla kendine geldi, 'çocuklarım aç' dedi. Hemen hastaneye kaldırıldı ancak Adem Yarıcı'nın daha sonra yaşamını yitirdiği duyuruldu. 

Hatay Valiliği, Adem Yarıcı’nın başka bir hastaneye sevkedilirken, geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Adem Yarıcı, Hatay’ın Antakya ilçesindeki Hatay Valiliği önünde işsizliğe ekonomik krize karşı tepki göstermek için kendini yakmıştı. Sosyal medyada kendini yakmasından sonra ortaya çıkan fotoğraflar sıkça paylaşıldı, ekonomik krize, hükümete tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Yangın tüpleriyle söndürülmeye çalışan adam, polislerin uzun uğraşının ardından hayatta kalmayı başarmıştı. Adem Yarıcı, çocuklarının aç olduğunu ve yaşadığı işsizlik durumundan bunaldığını anlatabilmişti. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, adamın tedavisini yaparken, üzerine yapışan elbiseleri de keserek çıkardı. İntihar girişiminde bulunan babanın Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Hatay Valiliği, sabah saatlerinde valilik binası önünde kendini yakma girişiminde bulunan kişiyle ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, valilik binası araç girişi önünde bir vatandaşın, üzerine yanıcı madde dökerek kendini yakma girişiminde bulunduğu belirtildi. İkna çabalarına rağmen vatandaşın eylemini gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Valilik personelinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarılan vatandaşın hayati tehlikesi bulunmamakta olup gerekli tüm müdahaleler valiliğimiz tarafından yapılarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın iki çocuğu bulunmaktadır. Sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur.”

Olaya ilişkin 2. bir açıklama yayımlayan valilik, daha sonra, Adem Yarıcı'nın başka bir hastaneye sevk edildiği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Ahval

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.