Cezaevinde bir ölüm daha: Tutuklu Mehmet Sevinç yaşamını yitirdi

Cezaevinde bir ölüm daha: Tutuklu Mehmet Sevinç yaşamını yitirdi

.

A+A-

Manisa Akhisar Cezaevi’nde beyin kanaması geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan tutuklu Mehmet Sevinç yaşamını yitirdi.

Manisa Akhisar Cezaevi’nde 28 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Sevinç’in, 3 Nisan gecesi saat 03.00 sıralarında kaldığı tek odalı koğuşta gardiyanlar tarafından baygın bir şekilde bulunduğu öne sürüldü.

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sevinç, burada beyin kanaması geçirdiği gerekçesiyle ameliyat edildi.

Günlerdir hastane önünde bekleyen aileye, saat 11.00’de askerler tarafından yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Sevinç’in cenazesi, otopsiye gönderilmek için morga kaldırıldı.

Durumun çelişkili olduğunu belirten aile üyeleri, olayın aydınlatılması için milletvekillerine, avukatlara ve son olarak da İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Mehmet Sevinç’in kızı Berivan Sevinç, “Babamı tek kişilik hücreye atıp orada öldürdüler. Bize de hiçbir bilgi verilmiyor. Neden öldüğünü, başına ne geldiğini bilmiyoruz. Ölüm haberini bile doktorlar değil, askerler bize verdi” dedi.

63 yaşındaki Mehmet Sevinç’e, 1992 yılında Batman’da gözaltına alındıktan sonra siyasi gerekçelerle müebbet hapis cezası verildi.

Sırasıyla Batman, Siirt, Antep, Trabzon, Kandıra cezaevlerinde kalan Sevinç, son olarak 2018 yılında Akhisar Cezaevine gönderildi. Sevinç, ailesiyle pandemi gerekçesiyle 2 senedir görüşemiyor. Tahliye olmasına 1 buçuk yıl kalan Sevinç’in 3 çocuğu ve eşi Kocaeli’nde yaşıyor.

Yüksek tansiyon hastalığı bulunan Sevinç, son olarak 1 Nisan günü Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde göğüs hastalıkları bölümünde muayene olmaya gitti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.