Çavuşoğlu’ndan Peşmerge saldırısı üzerinden PKK açıklaması!     

Çavuşoğlu’ndan Peşmerge saldırısı üzerinden PKK açıklaması!  

.

A+A-

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Türkiye ziyareti öncesi Ankaraya gelen Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu biraraya geldi.

 

Fuad Hüseyin ile ortak basın açıklamasında PKK’nin Peşmerge güçlerine saldırısı hakkında açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Son zamanlarda PKK terör örgütünün Kuzey Irak’ta Peşmerge’ye saldırdığını görüyoruz. PKK terör örgütü Kürtleri temsil etmiyor” dedi.

 

“PKK, Kürtleri temsil etmiyor”

 

PKK’yi terör örgütü olarak niteleyen ve Kürtleri temsil etmiyor diyen Çavuşoğlu, "Bu terör örgütünden Irak'ın tamamen temizlenmesi için Türkiye olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Çavuşoğlu, PKK’nin Kürtlerin düşmanı olduğunu belirterek, “PKK kendine riayet etmeyen tüm Kürtlere saldırmaktadır. Terör örgütünün ülkeden tamamen temizlenmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

 

“Irak ile vize uygulamasını kaldırabiliriz”

 

Çavuşoğlu, 2009 yılında Irak ile vizeleri kaldırdıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

 

“Kendi aramızda vize konusunu da değerlendirdik. 2009'da karşılıklı olarak vizeleri kaldırmıştık ancak DEAŞ yüzünden güvenlik problemi olmuştu. Tekrar vize uygulamasını geri getirmek zorunda kalmıştık. Irak ile vizeleri tekrar kaldırabiliriz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.