Çavuşoğlu: ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulayamaz!

Çavuşoğlu: ABD, Türkiye’ye yaptırım uygulayamaz!

.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımları, Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırı olarak niteledi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası’ndan (CAATSA) önce gerçekleştiğini iddia ederek uygulanacak olan yaptırımlara tepki gösterdi.

Yaptırımların hukuken Türkiye’ye uygulanamayacağını vurgulayan Dışişleri Bakanı, "S-400 anlaşması ABD'nin CAATSA yasasından önce yapılmıştı, bu nedenle bu yasaya bağlı yaptırım Türkiye'ye uygulanamaz. Geri adam atmayacağız" ifadesini kullandı.

“Karar, Türkiye’nin egemenlik haklarına bir saldırıdır”

Yasa hakkında eleştirilerini dile getiren Çavuşoğlu geri adım atmayacaklarını ve kararın egemenlik haklarına saldırı olduğunu şu ifadelerle dile getirdi:

"ABD'nin yaptırım kararı hukuken ve politik olarak yanlış. Bu Türkiye'nin egemenlik haklarına bir saldırıdır."

ABD’nin Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi için Suriye’deki beklentilerini şart koyan Çavuşoğlu "ABD isterse Türkiye-ABD ilişkileri normalleşebilir, ancak Türkiye'nin Suriye politikasında beklentileri karşılanmalıdır" açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.