Caggins'den Qamişlo'daki olaya ilişkin açıklama

Caggins'den Qamişlo'daki olaya ilişkin açıklama

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Qamislo’nun Til Zahab beldesinde Suriye rejim güçleri ile ABD askerleri arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Qamislo’nun  Til Zahab beldesinde Suriye rejim güçleri ile ABD askerleri arasında yaşanan çatışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Caggins, HSD’nin güçleri ile koalisyonun IŞİD’e karşı düzenlediği rutin ortak devriye görevi sırasında Suriye rejim güçlerinin devriyeyi engellemesi üzerine güçlerini korumak amacıyla koalisyonun karşılık verdiğini söyledi.

Dün Rojava’nın Qamişlo kentinde, HSD ile koalisyon  güçlerinin ortak devriyesinin geçişini engellemeye çalışan ve ateş açan  Suriye rejim güçlerine ait bir birimin havadan bombalandığı, 1 rejim askerinin öldürüldüğü, ve  2 askerin de yaralandığı iddia edilmişti.

Yaşanan olaylara ilişkin VOA’ya  değerlendirmelerde bulunan IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, “Sabah saat 9:20 sularında koalisyona bağlı bir birim HSD güçleri ile ortak IŞİD’e yönelik rutin devriyesini gerçekleştirirken Til Zahab yakınlarında Suriye rejim güçlerinin bir birimiyle karşılaştı. Kısa bir tartışma ardından, koalisyon güçleri bölgeden ayrılırken Suriye rejim askerleri tarafından hafif silahlarla tarandı. Koalisyon güçleri de güçlerini korumak için saldırıya karşılık verdi” şeklinde açıkladı.

IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Suriye rejim güçlerine koalisyon uçaklarının havadan bombaladığı şeklindeki haberleri yalanladı.

Albay Myles Caggins "Koalisyon güçleri olay yerine herhangi bir hava saldırısı düzenlemedi. Koalisyona ait helikopterler devriyenin güvenliği için havadan takip sağlıyordu. Ancak hiçbir şekilde Suriye güçlerini bombalamamıştır. Yaşanan müdahale ardından devriyeler yerlerine döndü, herhangi bir askerimiz yaralanmadı. Olay hakkında geniş kapsamlı inceleme başlattık” ifadelerini kullandı.


Ne olmuştu?

Dün HSD ile ABD askerlerinin ortak devriyesinin geçişini önleyen Suriye ordusu birlikleri ile koalisyon güçleri arasında çatışma yaşanmıştı. Yerel kaynaklar koalisyona ait savaş uçaklarının Suriye rejimine yönelik hava saldırısı düzenlediğini 1 Suriye askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirilmişti.

Edinilen bilgilere göre, olay Suriye rejiminin Til Berak’in Ebû Zeheb köyü yakınlarındaki kontrol noktası, sabah saatlerinde Uluslararası Koalisyona ait bir konvoyun geçişini engellemesiyle yaşandı.

Suriye Devlet Ajansı SANA da geçtiği haberinde ABD devriyesinin önlendiğini ve ardından savaş uçaklarının bölgeyi bombaladığını duyurdu.

SANA, son dakika geçtiği haberinde, bombardımanda 1 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını belirtti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.