Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik yeni gözaltılar

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik yeni gözaltılar

.

A+A-

 AKP’li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik operasyonlar bu sabahta sürdü. Eş zamanlı yapılan operasyonlarda çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.
 
AKP’den daha önce milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto edenlere yönelik operasyonlar sürüyor. Bulu'nun rektör olarak atanmasını önceki gün üniversite önünde protesto eden öğrenciler, polis engeli ile karşılaşmış, polisler öğrencilerin içeriye girmesini engellemek için kampüs kapısına kelepçe takmıştı. 
 
Bu protesto eyleminin ardından dün sabah birçok adrese yönelik yapılan operasyonda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Öğrencilerin kaldıkları evlerin bazılarının kapısını koçbaşıyla kıran polisler, bazılarının ise duvarlarını yıkmıştı. 
Gözaltına alınan öğrencilerin sayısı akşam saatlerinde 22’ye yükselirken, operasyonlar bu sabah devam etti.
 
Sabaha karşı 6 farklı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor. 
 
Şişli ve Maltepe'de belirlenen adreslere yönelik düzenleyen polis ekipleri, Şişli'de bir kişiyi gözaltına aldı. Maltepe'de aranan kişi adresinde bulunamadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.