BM’den Suriye krizi için ABD ve Rusya’ya çağrı

BM’den Suriye krizi için ABD ve Rusya’ya çağrı

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye'deki krizin çözümü için yeni ve anlamlı bir uluslararası işbirliği çağrısında bulunarak, “Rus-Amerikan diyaloğunun burada kilit bir rolü olduğuna inanıyorum” dedi.

A+A-

Haber Merkezi - BM Güvenlik Konseyi’ni video konferans yoluyla bilgilendiren Pedersen, Suriye'nin kuzeybatısında Rusya ve Türkiye arasında martta varılan anlaşmayla birlikte İdlib'in şu an sakin olduğunu ve bu durumun sürdürülmesini ümit ettiğini söyledi.

Suriye'deki krizin yeni bir anayasa ile çözülemeyeceğini ancak Anayasa Komitesi'nin ortaya koyacağı ciddi bir çalışmanın taraflar arasında güven inşa edeceği ve siyasi sürece katkıda bulunacağını belirten Pedersen, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının ardından küresel seyahatin el vermesi durumunda komiteyi üçüncü kez toplamaya hazır olduğunu ifade etti.

Suriye'deki krizin çözümü için “yeni ve anlamlı bir uluslararası işbirliğine” ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Pedersen, “Rus-Amerikan diyaloğunun burada kilit bir rolü olduğuna inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Pedersen, Türkiye ve İran'ın da Suriye'deki krizin çözümünde kilit rol oynadığını belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.