Bloomberg’ten MHP ve Soylu iddiası: AKP içinde çoğunluk soruşturma istiyor!

Bloomberg’ten MHP ve Soylu iddiası: AKP içinde çoğunluk soruşturma istiyor!

.

A+A-

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve çeşitli siyasiler hakkında yayımladığı videolarla ilgili AKP içerisinde görülen belirgin sessizlik üzerinden önemli bir iddia ortaya atıldı.

ABD merkezli medya organı Bloomberg Peker’in iddiaları ile ilgili yayımladığı analizde, AKP’nin içerisinde bulunan büyük bir çoğunluğun Soylu hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirtti.

İktidar partisinin siyaseti hakkında doğrudan bilgisi olan hükümete yakın üst düzey bir yetkili Bloomberg'e demecinde, “AKP'nin yönetimindeki seçkinlerin çoğunun mevcut koalisyondan rahatsız olduğunu” öne sürdü. 

İsmi açıklanmayan yetkili ayrıca, “Soylu’nun avukatlığını yapan (ana destekçisi) MHP ile bağları zedeleyecek olsa bile, çoğunluğun kapsamlı bir soruşturma yapılmasını istediğini” iddia etti.

Bloomberg’de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsız edici bir gerçekle karşı karşıya; artık iktidar partisi hakimiyetini sürdürmek için marjinal bir koalisyon hükümetine bağımlı... Ve sürgünde olan bir mafya liderinin yolsuzluk iddiaları, onun [Erdoğan’ın] popülerliğini daha da azaltabilir.”

“AKP içinde çoğunluk muhalefetin soruşturma isteğine katılıyor”

AKP içindeki insanların muhalefetin suçlamalara ilişkin kapsamlı soruşturma isteğine katıldığını belirten haber, Erdoğan'ın Soylu'ya tam destek vererek küçük ortağına katılmayı seçtiğini belirtti.

“Bu videolar, Erdoğan'a yönelik kamuoyu desteğinin azalmasıyla birlikte AKP'li seçkinler arasında giderek daha az sevilen bir ortağa (MHP) olan güvenin pekiştirilmesine hizmet etti” iddiasında bulunan Bloomberg analiz haberinin devamında şu yorumları kullandı:

“Oynanan bu kumar eğer başarılı olursa 2023'te yapılması planlanan milletvekili seçimlerinde AKP’nin tutunmasına yardımcı olabilir. Başarısız olursa şimdiden zayıflamış olan desteği 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra çalınmış olacak.”

“Anket detayı: Erdoğan’a olan destek rekor seviyede düştü”

Öte yandan haberde, Türkiye’de yapılan anket sonuçlarına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anketlerde verilen destek şimdiden rekor düzeyde düşük. Partisine verilen destek ise seçimleri kazanmak için gereken yüzde 50'nin çok altında.

Aşırı milliyetçi grubun 600 sandalyeli parlamentoda 48 milletvekili var. Son anketlere göre önümüzdeki pazar günü bir seçim olması halinde oyların yüzde 6’sı ila yüzde 9'unu alacağı tahmin ediliyor. Ankete göre, AKP'nin oylarının yüzde 26 ila yüzde 34'üne sahip olduğu tahmin ediliyor. Bu destek, Erdoğan için hâlâ çok önemli.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.