Bloomberg: Erdoğan’a destek tüm zamanların en düşük seviyesinde!

Bloomberg: Erdoğan’a destek tüm zamanların en düşük seviyesinde!

.

A+A-

Türkiye’de yapılan son anket çalışmaları üzerinden bir analiz yayımlayan Bloomberg, Erdoğan’a verilen desteğin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

“Ekonomik kriz büyürken, Erdoğan’ın anket oranları bütün zamanların en düşük seviyesini gördü” başlığı ile analiz haberini hazırlayan ABD merkezli gazete, ‘Erdoğan destekçisi büyük bir grubun AKP’den vazgeçtiğini’ iddia etti.

Bloomberg’in analiz haberinde son zamanlarda ortaya çıkan anketlere vurgu yapılarak, “Anketlere göre, Erdoğan'ın kendisi de sandıklarda eşi görülmemiş bir düşüş yaşıyor. Erdoğan ile cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki potansiyel rakipleri arasındaki popülarite aralığı açılıyor” değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrıca “Muhalefet partileri, şu ana kadar Türkiye'nin geleceğine büyük ihtimalle karar verecek olan bu seçmenlere yuva sağlayamadı” yorumunu yapan Bloomberg, İstanbul Büyükşekir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Erdoğan’a karşı anketlerde önde olduğuna dikkat çekti.

Haberde konuyla ilgili, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın Erdoğan'dan 10 puandan fazla yarışı önde götürdüğü” bilgisi paylaşıldı.

Bloomberg, İmamoğlu ve Yavaş'ın yanı sıra 'İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan’dan daha iyi performans gösteriyor' yorumunda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.