Birleşik Kürt Kadın Platformu, Kürt siyasilerini ikaz etti!

Birleşik Kürt Kadın Platformu, Kürt siyasilerini ikaz etti!

Birleşik Kürt Kadın Platformu, Kürdistan coğrafyasında yaşananlardan dolayı belirli çevreleri ve Kürt siyasilerini ikaz etti

A+A-


Birleşik Kürt Kadın Platformu, Kürdistan coğrafyasında yaşananlardan dolayı belirli çevreleri ve Kürt siyasilerini ikaz etti. Platform, yaşananlara yönelik bir açıklama yayımlayarak düşüncelerini ve eleştirilerini sundular. 


Birleşik Kürt Kadın Platformu’ndan yapılan açıklama şu şekilde: 


Bizler farklı dünya görüşleri olan, farklı siyasi anlayışlara sahip Kürt kadınları olarak bir araya geldiğimiz her zaman diliminde, temel amacımız öncellikle Kürtler arası barış ve diyaloğa katkı sunmak olmuştur.
“Bugün Kürt Ulusunun da içinde yer aldığı bazı ülkeler, hassas süreçlerden geçmektedirler. Irak ve Suriye’nin artık eskisi gibi tek parçalı ve otoriter/baskıcı iki devlet olarak kalmayacakları aşikardır. Bu durum karşısında tedirgin olan Türkiye ve İran, yaşanan gelişmelerden pek hoşnut değiller. 


Bu gerçeğe binaen İran ve Türkiye'nin, Irak ve Suriye’yi dizayn etmeye yönelik çabaları var olan sorunları daha da büyütüp derinleştirmeye hizmet ediyor ve bu ister istemez dünya süper güçlerinin devreye girmesine zemin hazırlıyor. Bugün Rojava Kurdistanı'nda olup bitenler, Kürtlerin ve diğer azınlıkların yaşadığı baskı ve zorluklar, farklı kimlik ve inançların uğradığı zulümler, değinmek istediğimiz durumu gayet açık bir şekilde ortaya koymaktadır. 
Türkiye ve İran’ın, Irak ve Suriye’nin “Toprak bütünlüğünü” koruma adına yaptıkları müdahaleler, adı geçen ülkelerin dışında, Türkiye’de de çatışma, acı ve savaşa neden olmuştur.


Tarihte her zaman benzerlerine şahit olduğumuz bu gibi durumlar , çağımızda yine tekerrür etmektedir. Ortada var olan çatışmacı politikalar en çok da biz kadınlara ve Kürt Ulusuna negatif olarak yansıyor. Öyleki bu çatışmacı kültür Kürtler arası “kardeş kavgası” tehlikesini de yaratıyor. 
Çatışmalı ortamların en büyük mağdurları ise öncellikle kadınlar ve çocuklar oluyor. Biz, Kürt kadınları olarak bu durumu asla bir KADER olarak görmüyoruz. Bizim adımıza yürütülen ve bizi etkileyen siyasi gelişmelerde söz sahibi olmak istiyoruz. 


Özellikle Kürt Ulusu arasında geliştirilmek istenen şiddet politikalarına, ‘DUR’ demek istiyoruz. Kürt Ulusunun demokratik ve ulusal haklarını elde etme mücadelesinin ancak ve ancak Kürtler arası diyalog ve barışçıl politikadan geçtiğine inanıyoruz. 


Bu bağlamda, tüm Kürt politik aktörlerin sesimize kulak vermeye çağırıyoruz. Kürt kadınları olarak, bundan böyle diyaloğu geliştirmek adına sık sık bu çağrıları yineleyeceğimizi de dile getiriyoruz.” 
Birleşik Kürt Kadın Platformu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.