“Bijan Kian, Türkiye adına gizli lobi faaliyeti yapmaktan suçlu bulundu”

“Bijan Kian, Türkiye adına gizli lobi faaliyeti yapmaktan suçlu bulundu”

İran kökenli iş insanı Bijan Kian, Türkiye adına gizli şekilde lobi faaliyeti yaptığı gerekçesiyle suçlu bulundu

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in eski ortağı İran kökenli iş insanı Bijan Kian, Türkiye adına gizli şekilde lobi faaliyeti yaptığı gerekçesiyle suçlu bulundu.
Davada Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in hükümetin bir numaralı tanığı olması bekleniyordu. Ancak karar duruşmasında Flynn tanık olarak dinlenmedi.


Virginia eyaletinin Alexandria kentinde görülen davada mahkeme başkanı Hakim Anthony J. Trenga, iddianamenin tehlikeli ve yetersiz deliller barındırdığını söylemesine rağmen jüriye gitmesi gerektiğini belirtti.
Jüri, Bijan Kian’ın Fethullah Gülen’in hedef alındığı proje sözleşmesinde ABD'deki işleyen düzeni bozduğu ve gizli şekilde Türkiye ile işbirliği yaptığına hükmetti. Türk hükümeti ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’i 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutuyor, ABD’den iadesini istiyordu.

Savcılar, Flynn ve Kian'ın, Flynn Intel Group adıyla bilinen ortak şirket üzerinden Gülen’in itibarsızlaştırılması için yüz binlerce dolar para aldıklarını ve Flynn Intel adlı şirketin Türk işadamı Ekim Alptekin yönetimindeki Hollanda şirketi aracılığıyla ödeme alarak Türkiye tarafıyla olan gayri resmi ilişkinin gizlendiğini savundu. Kian'ın avukatlarıysa Türkiye'nin herhangi bir ödeme yapmadığını ve Türk hükümetinin Washington siyasetine karışmadığını söyledi.


Bijan Kian’ın alacağı ceza 18 Ekim’de belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.