Beyan Sami: Kürtler ve ABD birlikte çalışmalı

Beyan Sami: Kürtler ve ABD birlikte çalışmalı

Amerika Birleşik Devletleri Kürdistan Bölgesel Yönetimi Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman'ın açıklaması ve Kürdistan halkı Amerika Birleşik Devletleri ile karşılıklı saygı ve stratejik çıkarlara dayalı gerçek bir ortaklığa sahip olmak istiyor.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri Kürdistan Bölgesel Yönetimi Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman Amerika haber organlarından “The Dallas Morning News”e konuştu.

 

Beyan Sami Abdurrahman, Kürdistan Bölgesi’nin ABD’nin yardımına minnettar olduğunu ve ABD’nin bu çatışmada liderlik rolü gördüğü bir dönemde Orta Doğu’nun büyük bir tehditle karşı karşıya olduğu göz önüne alındığında ilişkilerini şimdi yeniden değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.


ABD ve müttefik ülkelerin 1991'deki kararı olmasaydı, şimdi Kürdistan Bölgesi olarak adlandırmak için hiçbir neden kalmayacaktı, ancak Irak Kürdistanı'nın bir bölümünde halkımızı Saddam Hüseyin'den korumak için uçaksavar bölgesi kurma sürecini duyurdu.

Abdulrahman, "ABD'yi, mültecilerin derhal geri dönüşüne güvenli ve insani bir çözüm bulmak için Irak Federal Hükümeti ve Kürdistan Bölgesi ile birlikte çalışmaya çağırıyoruz" dedi.


Kürdistan Bölgesi'nin bölgesel güçler tarafından ateş altına alınması ve Ortadoğu'daki şiddetli çatışmaların yanı sıra, Suriye'deki Kürtler de Suriye'de IŞİD'in yenilmesinde kilit rol oynadı. ABD'nin desteğine dair şüpheler zaman zaman belirsizlik nedeniyle ortaya çıkmış olabilir, çünkü Türkiye ve İran uluslararası topluma hesap vermek zorunda kalmadan her zaman Kürdistan'ı bombalamak istemişlerdir. Irak, Suriye ve İran ve Türkiye'de 40 milyon Kürt var, artan işkence, şiddet ve tacizle karşı karşıya ve onların gözleri ABD'nin ve uluslararası toplumun haklarını korumak ve savunmak için işbirliğine ihtiyaç vardır.


Amerika Birleşik Devletleri, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin normalleşmesinde ve her iki tarafın anayasaya karşılıklı desteğinin sağlanmasında iyi bir rol gördü. Bölgesel Hükümet ve Federal Hükümet, petrol ve gelir dağıtımı ve Peşmergeler ve tartışmalı alanlar konusunda pek çok tartışmaya sahip. Şu anda Erbil ve Bağdat arasındaki ihtilaf için müzakere edilmiş bir çözüm yok, ancak ABD, Irak'ın kalıcı bir çözüme ulaşmasına yardımcı olacak iki taraf arasında varılan temel bir anlaşmayı kolaylaştırabilir, destekleyebilir ve teşvik edebilir.


ABD'nin, ekonomik büyüme kaynağı ve ihtiyaçlarımızın bir parçası olabilecek petrol ve doğalgaz zengini bölgemizin yanı sıra bölgedeki güvenlik durumunu güçlendirerek Irak ve Kürdistan Bölgesi ile kapsamlı ve süregelen bir ilişkiden de yararlanacağına inanıyoruz. Amerika Birleşik Devletleri'nin çalışmalarını memnuniyetle karşılıyor ve Amerikan şirketlerine Kürdistan'a yatırım yaptıklarına dair güvence veriyoruz, bazıları da ana üssü Teksas'ta olan uze kartının geliştirilmesinde öncü bir rol görmüş ve sağlıkta ve hastalıkta bizimle birlikte. Yatırımlarının iyi getiri sağlayacağına ve ABD ile ilişkimizi güçlendirmek için başka bir araç olacağına inanıyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.