Başkan Barzani’den çağrı: Bu kanı durdurun!

Başkan Barzani’den çağrı: Bu kanı durdurun!

Başkan Mesud Barzani, Bağdat ve Necef’te göstericilere karşı şiddet uygulanmasının endişe duyduğunu belirterek eylemcilerin canına mal olan şiddet yöntemini sert bir şekilde kınadı.

A+A-

Haber Merkezi- Irak’ta Bağdat’ta ve Necef kentinde düzenlenen ve 13 kişinin hayatınına mal olan gösteriler nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Başkan Barzani, “Bağdat ve Necef’te son birkaç gündür tırmanan şiddet ve kanlı olaylardan endişe duyuyoruz. Göstericilere karşı uygulanan şiddeti, öldürme ve kan dökme olaylarını sert bir şekilde kınıyoruz” dedi.  

Barzani, “Irak hükümeti ve ilgili resmi kurumlardan görevlerine sahip çıkarak, akan kanın durdurulmasını, vatandaşların ve göstericilerin can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz. Siyasi taraflar, Irak’ın yakasına yapışan bu derin krizden çözümle çıkmak için akıl dilini kullanmalı ve mantıkla hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.   

“Buradan vatandaşların ve göstericilerin meşru taleplerine olan desteğimizi yineliyoruz” diyen Barzani, olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Necef’te dün akşam yaşanan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 13 gösterici hayatını kaybetmiş, 127 kişi de yaralanmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.