Başbakan: "Saldırı açıkça demokrasinin değerlerine yapıldı"

Başbakan: "Saldırı açıkça demokrasinin değerlerine yapıldı"

Başbakan: "Saldırı açıkça demokrasinin değerlerine yapıldı"

A+A-

Bağdat’taki KDP binasının ateşe verilmesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakılmasını kınayan Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan’ın en kutsal sembolü ve diktatör Baas rejiminin yıkılmasında en büyük bedelleri ödeyen partiye karşı yapılması, saldırının açıkça demokrasinin yüksek değerlerine yönelik olduğunun göstergesidir” sözlerine yer verdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani, Haşdi Şabi yanlılarının Irak’ın başkenti Bağdat’taki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasını ateşe vermesi ve Kürdistan Bayrağı’nı yakmasıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. 

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Mesrur Barzani, saldırganlara karşı yasal sürecin başlatılmasını istediğini ifade etti.

"Saldırıyı şiddetle kınıyorum"

“Bu rezilce saldırı şiddetle kınıyorum” diyen  Başbakan, şunları kaydetti:

“Yasadışı bir grup tarafından yapılan Bağdat’taki KDP binası ve Kürdistan Bayrağı’na yönelik rezil saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Kürdistan’ın en kutsal sembolüne karşı saygısızlık ve o sembolün yakılması, yine diktatör Baas rejiminin yıkılmasında ve Kürdistan halkının meşru haklarını elde etmesinde en büyük bedelleri ödeyen partiye karşı yapılması, saldırının açıkça Irak’ta demokrasi, birlikte yaşam ve toplumsal barışın yüksek değerlerine yönelik olduğunun göstergesidir.

Irak Başbakanı Sayın Mustafa Kazimi ile gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde, bu saldırı ele aldık. Kendisinden ilgili kurumların soruşturma başlatmasını ve saldırganlarla ilgili yasal sürecin başlatılmasını talep ettim.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.